Een geweldige combinatie: zoete dadel en chocolade met een zoute kick. Deze caramels zijn even wat werk, maar dan heb je echt iets lekkers. Het beste bewaar je deze in de vriezer of koelkast, als ze tenminste niet meteen allemaal opgegeten worden, wat begrijpelijk zou zijn. Waanzinnig lekker!
Ingrediënten voor zo’n 12 stuks
1 cup/160 gram dadels
1 tbsp amandelpasta
1/2 tsp/2.5 ml. vanille extract
1/4 tsp zout
1 tbsp/15 ml. warm water
2 1/2 tbsp amandelmeel
120 gram pure chocolade
grof zeezout om te bestrooien
Bereidingswijze
Doe de dadels, amandelpasta, vanille extract, zout en warm water in een keukenmachine. Meng tot het zo een glad mogelijk mengsel is. Voeg dan het amandelmeel toe en meng tot die volledig is opgenomen. Bekleed een cake/bakblik met bakpapier en doe het mengsel hier in en druk het goed aan. Zet een uur in de vriezer. Snij het daarna in vierkantjes. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doop de caramelblokjes in de chocolade met behulp van een vork en leg daarna op een bord of schaal bekleed met bakpapier. Bestrooi de caramels meteen met zout, voor de chocolade hard geworden is.
5 reacties
Oh die zien er echt heel smakelijk uit! Waar koop jij amandelboter?
10 juni 2016 at 15:22Dank je Caroline! 🙂 Ik zal het er een aanpassen, met amandelboter bedoelde ik eigenlijk amandelpasta. Ik koop meestal die van Bio Today bij AH!
10 juni 2016 at 23:53Oh jippie die heb ik in huis, kan ik ze lekker gaan maken ☺️ Thanks!
11 juni 2016 at 14:20Wat is tbsp?
8 juni 2017 at 21:11Tbsp staat voor de Amerikaanse inhoudsmaat tablespoon.
8 juni 2017 at 21:13