Deze stevige cashewballetjes met frisse citroen en pittige gember zijn ideaal om mee te nemen als snack onderweg. En fijn: ze zijn heel makkelijk om te maken!
Cashewballetjes met citroen en gember
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 150 gram ongebrande cashewnoten
- 75 gram geraspte kokos
- scheut citroensap
- 1 theelepel citroenrasp, zie notities
- 1 stukje gember, geraspt (ongeveer 1 eetlepel)
- 1 eetlepel maple syrup of andere vloeibaar zoetmiddel naar keuze
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.
- Neem ongeveer 2 eetlepels in je hand en knijp dit goed samen zodat het compact wordt.
- Draai er dan een balletje van, dit gaat het makkelijkst wanneer je je handen even nat maakt onder de kraan.
- Herhaal tot het mengsel op is.
Notities
- Je kunt een citroen raspen, maar ik gebruik zelf regelmatig het citroenrasp van Dr. Oetker. Deze kun je vinden op de bakafdeling in de supermarkt en het potje is na opening lang houdbaar in de koelkast.
- Om deze balletjes te maken gebruik ik mijn hakmolen, kijk hier voor meer informatie.
1 reactie
Gisteren gemaakt, ze zijn erg lekker. Bedankt voor het recept, Suzanne.
25 juli 2019 at 15:07