Onlangs at ik bij restaurant Bertmans hier in Rotterdam (aanrader!) een heerlijke bloemkoolsteak. Dat was lang geleden. Waarom maak ik dit eigenlijk niet vaker? Het voornemen is dan ook om dat te gaan doen, want bloemkoolsteaks zijn zo lekker. En zo makkelijk: de oven doet het werk voor je!
Ingrediënten bloemkoolsteaks
1 bloemkool
40 ml. olijfolie
eetlepel citroensap
1 teaspoon kerriepoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een plat bakblik met bakpapier. Haal de buitenste groene bladeren van de bloemkool af en snij de onderkant van de stronk er af, zodat de bloemkool rechtop op je snijplank kan staan. Snij de bloemkool in gelijke pakken en leg deze op het bakpapier. Meng de olie, citroensap en kerriepoeder en bestrijk de plakken met een bakwastje aan beide kanten. Bak de bloemkoolsteaks voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven, tot ze beginnen te kleuren en gaar zijn. Lekker met een (knoflook)sausje en verse koriander.
Ik at er rijst met doperwtjes in sojasaus bij, kijk in het artikel 5 super easy vegan maaltijden bij geen tijd of zin om te koken voor het recept. Daar lees je ook hoe je eenvoudig zelf een knoflooksaus maakt.
Nog meer plantaardige steaks? Kijk dan ook eens naar:
Portobello steaks – recept
Gegrilde watermeloen steaks – recept
Bloemkoolsteak met champigonjus en couscous – recept
geen reacties