Vegan ontbijtmuffins

Vegan ontbijtmuffins

Lekkere ontbijtmuffins met havermout, dadels en walnoten. Handig om zo uit de koelkast te pakken in de ochtend en mee te nemen voor onderweg of op school of je werk. Een goed begin van de dag! 

Ingrediënten voor 6 stuks

2 rijpe bananen
60 ml. plantaardige melk zoals sojamelk
1 theelepel kokosolie
50 gram walnoten, in stukjes gehakt
6 dadels, in kleine stukjes gesneden
100 gram havermout, fijngemalen tot meel
1 teaspoon bakpoeder
1 eetlepel rozijnen
extra havermout om te bestrooien

Benodigdheden

muffinblik
muffinpapiertjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bananen en prak ze fijn met een vork. Voeg de melk en kokosolie toe en meng goed door. Meng de gemalen havermout met het bakpoeder. Voeg het bananenmengsel toe en roer er door heen. Voeg dan de stukjes dadel, walnoten en rozijnen toe en meng. Verdeel dit mengsel over de muffinpapiertjes en bestrooi met een beetje havermout. Bak 20 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze er in steekt, zijn de muffins gaar.

Vegan ontbijtmuffins

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer