Komkommersalade met avocado dressing

Ook toe aan wat extra vitamientjes tijdens dit winterse weer? Probeer dan zeker deze komkommersalade. Zo gemaakt en smaakt trouwens ook heerlijk als topping op een broodje veggieburger of pita vega shoarma of gewoon als side salad bij de maaltijd.

Ingrediënten
1 komkommer
1 rijpe avocado
sap van 1/2 citroen
1 teentje knoflook, fijngehakt
handje verse dille, fijngehakt
3/4 tsp zeezout
1/4 tsp zwarte peper

Benodigdheden
spiralizer zoals deze (of mandoline of kaasschaaf)
keukenmachine of blender

Bereidingswijze
Maak dunne linten van de komkommer, dit gaat het makkelijkst met een spiralizer. Ik gebruik zelf deze fijne versie: hier kun je 3 typen spiralen mee draaien van groenten en fruit. Je kunt de linten ook met een kaasschaaf of dergelijke maken. Doe de linten in een vergiet en bestrooi met flink wat zeezout. Laat 30 minuten staan, zodat het zout vocht kan ontrekken uit de komkommer. Dep daarna de komkommer droog. Maak de dressing door de overige ingrediënten in een keukenmachine of blender te mengen en voeg deze aan de komkommer toe.

Nog meer lekkere gerechten zien die je kunt maken met een spiralizer? Kijk dan eens hier!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer