Niet alleen bananen, maar ook avocado’s dienen als prima basis voor een heerlijk ijsje. Deze versie is met chocolade en cacao nibs. Verantwoord genieten!
Ingrediënten voor 4-6 porties
2 rijpe avocado’s
120 ml. plantaardige melk
2 tablespoons/30 ml. kokosolie, gesmolten
2 á 3 eetlepels maple syrup
4 eetlepels cacaopoeder
1 theelepel vanille extract
cacao nibs
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de cacao nibs in een blender tot een romig geheel. Voeg eventueel wat extra maple syrup en/of cacaopoeder toe naar smaak. Schep het ijs in een vriezerbestendige kom of bak en zet minimaal 3 uur in de vriezer, roer elk half uur even door. Verdeel over schaaltjes en garneer met cacao nibs. Let op: maak zoveel je denkt op de eten. Het vriest namelijk niet goed nog een keer in, ook aangebroken wordt het naar mijn ervaring heel hard en niet zo lekker meer.
1 reactie
Ohhh, dit moet ik proberen! Ik ga het opslaan voor aankomend weekend 🙂
12 juli 2017 at 08:18