Vegan cheesecake met Alpro Go On

Deze cheesecake heb ik gemaakt met Alpro Go On als basis. Deze plantaardige variatie op kwark is hier perfect voor!

Dadel caramelsaus

Het resultaat is een stevige cheesecake die heerlijk smaakt met zelfgemaakte dadel caramelsaus, waarvan je het simpele recept hier kunt vinden. Maar ook zo op zichzelf is deze cheesecake heerlijk.

Wil je een kleinere cheesecake, halveer dan de ingrediënten en gebruik een springvorm die ongeveer de helft kleiner is qua doorsnede.

Afdrukken

Vegan cheesecake met Alpro Go On

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten amandelen of andere ongezouten noten naar keuze
  • 75 gram dadels
  • 75 gram havermout
  • 800 gram Alpro Go On (2 bekers)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 eetlepels vanille custardpoeder
  • 60 gram gesmolten plantaardige boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de amandelen, dadels en havermout in een keukenmachine of blender.
  • Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm. met bakpapier.
  • Stort het noten-dadel-havermout mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan.
  • Meng alle overige ingrediënten in een blender tot een glad mengsel en schenk dit over de bodem in de springvorm.
  • Bak de cheesecake in 50 – 60 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.
  • Zet dan de oven uit, zet de deur van de oven iets open en laat de cheesecake nog een kwartiertje in de oven staan.
  • Laat de cheesecake afkoelen, het liefst een paar uur tot een nacht lang en verwijder dan de springvorm.
  • Lekker met deze caramel saus.

Dit artikel is in samenwerking met Alpro tot stand gekomen. 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Rombout

    Zalig! Echt een aanrader, zeker met de caramelsaus erbij

    27 april 2019 at 20:28
  • Reply Laska

    Hi hi!

    Welke custardpoeder gebruik je?

    Ziet er lekker uit!

    7 mei 2019 at 11:41
  • Reply Steffie

    Ik heb het nu 2 keer gemaakt. De eerste keer met de griekse yoghurt van Alpro, de tweede met 1/2 half griekse yoghurt/ 1/2 vanille yoghurt van Alpro. Wel heb ik nog extra citroensap toegevoegd en meer zest omdat ik de smaak nogal vlak vond. Dat kan natuurlijke aan het merk custard poeder liggen, ik woon in Ierland en gebruik Bird’s custardpoeder. Al met al een supergoede basis om op door te borduren. Ik kom binnenkort naar NL en ga verschillende kookpuddingpoeder meenemen om daarmee te experimenteren.

    11 mei 2019 at 20:08
  • Reply Aagje

    Welke plantaardige boter gebruik je?
    Grtjs!

    25 juli 2019 at 22:24
    • Reply Suzanne

      Meestal de plantenmargarine van Albert Heijn.

      26 juli 2019 at 08:10
      • Reply Marlet

        Waarom zit de plantenmargarine in dit recept?

        5 augustus 2019 at 17:39

    reageer