Vegan cheesecake met Alpro Go On

Deze cheesecake heb ik gemaakt met Alpro Go On als basis. Deze plantaardige variatie op kwark is hier perfect voor! Edit op 16 april 2021: de Alpro Go On bestaat niet meer. Ik heb Alpro benaderd en gevraagd welke zij hiervoor in de plaats adviseren en dit is het antwoord: De Alpro Go On is uit het assortiment, maar de Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger. 

Dadel caramelsaus

Het resultaat is een stevige cheesecake die heerlijk smaakt met zelfgemaakte dadel caramelsaus, waarvan je het simpele recept hier kunt vinden. Maar ook zo op zichzelf is deze cheesecake heerlijk.

Wil je een kleinere cheesecake, halveer dan de ingrediënten en gebruik een springvorm die ongeveer de helft kleiner is qua doorsnede.

Afdrukken

Vegan cheesecake met Alpro Go On

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 75 gram ongezouten amandelen of andere ongezouten noten naar keuze
  • 75 gram dadels
  • 75 gram havermout
  • 800 gram Alpro Go On (2 bekers) LET OP: deze bestaat niet meer. De Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger volgens Alpro zelf.
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 eetlepels vanille custardpoeder
  • 60 gram gesmolten plantaardige boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de amandelen, dadels en havermout in een keukenmachine of blender.
  • Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm. met bakpapier.
  • Stort het noten-dadel-havermout mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan.
  • Meng alle overige ingrediënten in een blender tot een glad mengsel en schenk dit over de bodem in de springvorm.
  • Bak de cheesecake in 50 – 60 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.
  • Zet dan de oven uit, zet de deur van de oven iets open en laat de cheesecake nog een kwartiertje in de oven staan.
  • Laat de cheesecake afkoelen, het liefst een paar uur tot een nacht lang en verwijder dan de springvorm.
  • Lekker met deze caramel saus.

Dit artikel is in samenwerking met Alpro tot stand gekomen. 

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

22 reacties

  • Reply Rombout

    Zalig! Echt een aanrader, zeker met de caramelsaus erbij

    27 april 2019 at 20:28
  • Reply Laska

    Hi hi!

    Welke custardpoeder gebruik je?

    Ziet er lekker uit!

    7 mei 2019 at 11:41
  • Reply Steffie

    Ik heb het nu 2 keer gemaakt. De eerste keer met de griekse yoghurt van Alpro, de tweede met 1/2 half griekse yoghurt/ 1/2 vanille yoghurt van Alpro. Wel heb ik nog extra citroensap toegevoegd en meer zest omdat ik de smaak nogal vlak vond. Dat kan natuurlijke aan het merk custard poeder liggen, ik woon in Ierland en gebruik Bird’s custardpoeder. Al met al een supergoede basis om op door te borduren. Ik kom binnenkort naar NL en ga verschillende kookpuddingpoeder meenemen om daarmee te experimenteren.

    11 mei 2019 at 20:08
  • Reply Aagje

    Welke plantaardige boter gebruik je?
    Grtjs!

    25 juli 2019 at 22:24
    • Reply Suzanne

      Meestal de plantenmargarine van Albert Heijn.

      26 juli 2019 at 08:10
      • Reply Marlet

        Waarom zit de plantenmargarine in dit recept?

        5 augustus 2019 at 17:39
        • Reply Esmée

          Voor de stevigheid en vettigheid

          8 juni 2021 at 17:17
  • Reply Melissa Aanraad

    Een groot succes deze cheesecake.
    Ook bij de zuivelaanhangers 😉
    Een goed basis recept, eventueel aanpassingen maken met bijvoorbeeld blauwe bessen.

    4 november 2019 at 12:29
  • Reply Jolanda

    Ik wil woensdag dit recept gaan maken. Als er ’n vriendin op bezoek komt, isat ’n mooie gelegenheid! Maar kan het ook zonder custardpoeder of kan ik dat vervangen door iets?

    17 februari 2020 at 19:23
    • Reply Suzanne

      Leuk! Ik heb ‘m zelf alleen met custardpoeder gemaakt, voor de stevigheid en de vanillesmaak. Je zou agar agar kunnen proberen maar dat heb ik zelf niet geprobeerd. Mocht je custard over houden en niet weten wat daarmee te doen, wellicht vind je hier wat ideetjes: https://wateetjedanwel.nl/?s=custard

      18 februari 2020 at 19:27
      • Reply Jolanda

        Dankjewel! Ik zag al heerlijke dingen bij je tips staan ?

        18 februari 2020 at 21:15
  • Reply Danielle

    Hallo Suzanne,
    Gebruik je in dit recept de gesmolten plantaardige boter voor de bodem of voor de vulling? Dat is mij niet helemaal duidelijk.
    Alvast bedankt, ik ga hem maken dus ben benieuwd!

    21 mei 2020 at 11:03
    • Reply Suzanne

      De plantaardige boter behoort tot de overige ingrediënten die in de vulling gaan. Enjoy!

      21 mei 2020 at 11:13
  • Reply Manon

    Hi Suzanne,

    Kan ik deze ook maken met de Alpro yoghurt Bosbes?

    20 september 2020 at 21:52
    • Reply Suzanne

      Nee, dat is een heel ander product met andere structuur.

      23 september 2020 at 10:04
  • Reply Jolanda

    Groot succes de vorige keer, dus ik wil deze weer gaan maken, maar o jee, de Alpro heeft haar productnamen aangepast ?
    Zo vaak gebruik ik die producten niet, welke moet ik nu hebben? De kwark of de nature?

    25 januari 2021 at 21:48
    • Reply Suzanne

      Hi Jolanda, ik ga dit navragen voor je!

      28 januari 2021 at 10:28
      • Reply Manon

        Hoii! Ik wil deze gaan maken, maar loop hier ook tegenaan. Welke kan ik dan het beste gebruiken?

        16 april 2021 at 09:24
        • Reply Suzanne

          Ik heb dit inmiddels nagevraagd en dit is het antwoord van Alpro: De Alpro Go On is uit het assortiment, maar de Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger.

          16 april 2021 at 11:27
  • Reply Anet

    Ik heb nu een taart in de oven staan met alpro kwark. Ik ben heel benieuwd.

    10 april 2021 at 14:55
  • Reply Emma

    Voor hoeveel mensen is dit recept ongeveer? 🙂

    29 april 2021 at 15:42
  • reageer

    Recipe rating