Afdrukken

Vegan cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 75 gram ongezouten amandelen of andere ongezouten noten naar keuze
  • 75 gram dadels
  • 75 gram havermout
  • 800 gram (2 bekers) Alpro Plantaardige variatie op Kwark is de perfecte vervanger volgens Alpro zelf.
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 eetlepels vanille custardpoeder
  • 60 gram gesmolten plantaardige boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de amandelen, dadels en havermout in een keukenmachine of blender.
  • Bekleed een springvorm met een doorsnede van 22 cm. met bakpapier.
  • Stort het noten-dadel-havermout mengsel in de springvorm en verdeel over de bodem. Druk goed aan.
  • Meng alle overige ingrediënten in een blender tot een glad mengsel en schenk dit over de bodem in de springvorm.
  • Bak de cheesecake in 50 – 60 minuten in de oven tot de bovenkant begint te kleuren.
  • Zet dan de oven uit, zet de deur van de oven iets open en laat de cheesecake nog een kwartiertje in de oven staan.
  • Laat de cheesecake afkoelen, het liefst een paar uur tot een nacht lang en verwijder dan de springvorm.
  • Lekker met deze caramel saus.