Deze salade is op basis van romaine sla, rucola, avocado en kikkererwten en smaakt superlekker! Je zou er ook nog croutons over kunnen doen die je maakt van (oud) brood, in stukjes gesneden kort gebakken in een droge koekenpan.
Ingrediënten voor 4 porties
kikkererwten blik 400 gram
romaine sla zak 200 gram
rucola sla 40 gram
1 avocado
zwarte peper
1/4 cup tahin
1/4 cup water
2 tsp geraspte knoflook
2 tbsp edelgistvlokken
2 tsp dijon mosterd
1/4 tsp zout
Bereidingswijze
Meng de tahin, water, knoflook, edelgistvlokken, mosterd en zout tot een dressing en voeg eventueel wat extra water toe. Snij de avocado in blokjes. Meng de sla met de dressing en voeg de avocado en kikkererwten toe. Breng op smaak met zwarte peper.
Het recept komt hier vandaan.
3 reacties
Hoi Suzanne, de link naar de eerdere versie van deze salade werkt niet. 🙁
29 maart 2019 at 14:49Hi Kati, dank je voor het doorgeven! Dit was een vegetarisch recept en dus niet veganistisch. Deze staan niet langer online.
1 april 2019 at 16:42Oh, en nog wat: déze salade is waaaaanzinnig lekker!
29 maart 2019 at 14:51