Vegan biefstuk taco wraps

Je kunt een plantaardige biefstuk natuurlijk bakken en serveren met aardappeltjes en groenten, maar je kunt ze ook in reepjes snijden en in goed gevulde tortilla wraps als taco’s serveren. Smullen! 

Foto: Vivera

Afdrukken

Vegan biefstuk taco wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 mini tortilla wraps
  • ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels maiskorrels
  • plantaardige boter of olie om in te bakken
  • 1 schaal Vivera Biefstukc met 2 stuks
  • 1 rijpe avocado
  • scheutje citroensap
  • kiemgroenten, zie notities
  • 4 eetlepels vloeibare tahin, zie notities

Bereidingswijze

  • Bak de vegan biefstukken op halfhoog vuur in wat plantaardige boter voor ongeveer 5 minuten. Halverwege keren.
  • Verwarm de mini tortilla’s.
  • Prak de avocado fijn en voeg wat citroensap toe, om verkleuren tegen te gaan.
  • Snij de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.
  • Snij de vegan biefstukken in dunne plakjes.
  • Vul de mini tortilla’s met ijsbergsla, het tomaat-mais mengsel en verdeel de plakjes vegan biefstuk en avocado erover.
  • Garneer met de kiemen en de tahin en serveer.

Notities

  • Kiemen koop ik zelf meestal bij AH in een bakje met 3 verschillende soorten, in pittige en milde variant beschikbaar.
  • In plaats van kiemen kun je de taco wraps ook garneren met verse koriander of peterselie.
  • Tahin is sesampasta. Ik zelf vind deze uit de supermarkt het lekkerst. Voordeel is dat deze vloeibaar is en je kunt er makkelijk gerechten als deze mee garneren.
  • In plaats van tahin kun je ook een sausje maken van vegan mayonaise van bijvoorbeeld Remia Mayolijn, een teentje knoflook, zwarte peper, fijngehakte peterselie en dat verdunnen met wat water.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Sophie

    Ik ben hier echt zó benieuwd naar. Zie het overal voorbijkomen dus moet het toch maar eens gaan halen.






    26 februari 2019 at 14:15
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star