Bak de vegan biefstukken op halfhoog vuur in wat plantaardige boter voor ongeveer 5 minuten. Halverwege keren.
Verwarm de mini tortilla’s.
Prak de avocado fijn en voeg wat citroensap toe, om verkleuren tegen te gaan.
Snij de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.
Snij de vegan biefstukken in dunne plakjes.
Vul de mini tortilla’s met ijsbergsla, het tomaat-mais mengsel en verdeel de plakjes vegan biefstuk en avocado erover.
Garneer met de kiemen en de tahin en serveer.
Notities
Kiemen koop ik zelf meestal bij AH in een bakje met 3 verschillende soorten, in pittige en milde variant beschikbaar.
In plaats van kiemen kun je de taco wraps ook garneren met verse koriander of peterselie.
Tahin is sesampasta. Ik zelf vind deze uit de supermarkt het lekkerst. Voordeel is dat deze vloeibaar is en je kunt er makkelijk gerechten als deze mee garneren.
In plaats van tahin kun je ook een sausje maken van vegan mayonaise van bijvoorbeeld Remia Mayolijn, een teentje knoflook, zwarte peper, fijngehakte peterselie en dat verdunnen met wat water.