Afdrukken

Vegan biefstuk taco wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingrediënten

Scale
  • 4 mini tortilla wraps
  • ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels maiskorrels
  • plantaardige boter of olie om in te bakken
  • 1 schaal Vivera Biefstukc met 2 stuks
  • 1 rijpe avocado
  • scheutje citroensap
  • kiemgroenten, zie notities
  • 4 eetlepels vloeibare tahin, zie notities

Bereidingswijze

  • Bak de vegan biefstukken op halfhoog vuur in wat plantaardige boter voor ongeveer 5 minuten. Halverwege keren.
  • Verwarm de mini tortilla’s.
  • Prak de avocado fijn en voeg wat citroensap toe, om verkleuren tegen te gaan.
  • Snij de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.
  • Snij de vegan biefstukken in dunne plakjes.
  • Vul de mini tortilla’s met ijsbergsla, het tomaat-mais mengsel en verdeel de plakjes vegan biefstuk en avocado erover.
  • Garneer met de kiemen en de tahin en serveer.

Notities

  • Kiemen koop ik zelf meestal bij AH in een bakje met 3 verschillende soorten, in pittige en milde variant beschikbaar.
  • In plaats van kiemen kun je de taco wraps ook garneren met verse koriander of peterselie.
  • Tahin is sesampasta. Ik zelf vind deze uit de supermarkt het lekkerst. Voordeel is dat deze vloeibaar is en je kunt er makkelijk gerechten als deze mee garneren.
  • In plaats van tahin kun je ook een sausje maken van vegan mayonaise van bijvoorbeeld Remia Mayolijn, een teentje knoflook, zwarte peper, fijngehakte peterselie en dat verdunnen met wat water.