Appeltaart is er in vele soorten: de ouderwetse versie met gevlochten deeg bovenop, met kruimellaag topping of zoals deze: met schijfjes appel en poedersuiker. Deze appeltaart is serieus één van de lekkerste die ik ooit heb gegeten en geloof me: ik heb er veel op door de jaren heen. Makkelijk te maken, vegan én gewoon hartstikke lekker.
Vegan appeltaart
Ingrediënten
Scale
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 3/4 teaspoon baking soda
- flinke snuf kaneel
- 1/4 teaspoon zout
- 120 ml. zonnebloemolie
- 60 ml. water
- 2 teaspoon vanille extract
- 15 ml. appelcider azijn
- 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet ronde taartvorm van 18 cm. in en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook licht in.
- Meng de bloem, suiker, baking soda, kaneel en zout in een grote kom.
- Meng de olie, water, vanille extract en azijn in een andere kom en voeg dit toe aan het droge mengsel en meng.
- Snij de appels in kwarten en vervolgens in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs onderin de taartvorm.
- Schep het beslag er voorzichtig op en strijk glad met een spatel.
- Bak voor 45 minuten in de oven.
- Laat helemaal afkoelen en verwijder de taart uit de vorm, zorg dat je de onderkant met de laag appels omdraait naar boven.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Notities
- De bloemetjes op de foto zijn van Dr. Oetker, deze zijn gemaakt van eetbaar papier en zijn vegan!
- Meng een handje rozijnen en/of ongezouten noten door het beslag.
geen reacties