Vegan appeltaart

Appeltaart is er in vele soorten: de ouderwetse versie met gevlochten deeg bovenop, met kruimellaag topping of zoals deze: met schijfjes appel en poedersuiker. Deze appeltaart is serieus één van de lekkerste die ik ooit heb gegeten en geloof me: ik heb er veel op door de jaren heen. Makkelijk te maken, vegan én gewoon hartstikke lekker.

Afdrukken

Vegan appeltaart

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 3/4 teaspoon baking soda
  • flinke snuf kaneel
  • 1/4 teaspoon zout
  • 120 ml. zonnebloemolie
  • 60 ml. water
  • 2 teaspoon vanille extract
  • 15 ml. appelcider azijn
  • 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet ronde taartvorm van 18 cm. in en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook licht in.
  • Meng de bloem, suiker, baking soda, kaneel en zout in een grote kom.
  • Meng de olie, water, vanille extract en azijn in een andere kom en voeg dit toe aan het droge mengsel en meng.
  • Snij de appels in kwarten en vervolgens in dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs onderin de taartvorm.
  • Schep het beslag er voorzichtig op en strijk glad met een spatel.
  • Bak voor 45 minuten in de oven.
  • Laat helemaal afkoelen en verwijder de taart uit de vorm, zorg dat je de onderkant met de laag appels omdraait naar boven.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Notities

  • De bloemetjes op de foto zijn van Dr. Oetker, deze zijn gemaakt van eetbaar papier en zijn vegan!
  • Meng een handje rozijnen en/of ongezouten noten door het beslag.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer