Salade met zoete aardappel en avocado

Dit is een ideale salade om van te voren te maken en mee te nemen als lunch op je werk of school! Ik gebruikte voor deze salade een heel lekkere avocado olie, die ik opgestuurd kreeg om te proberen. Wist je dat avocado olie heel gezond is?

Ingrediënten voor ongeveer 4 porties
200 gram maïskorrels
2 flinke handen babyspinazie
bakje cherrytomaatjes
2 zoete aardappelen
2 avocado’s
avocado olie *
zwarte peper
zout

* ik gebruikte de avocado olie van AVO, deze is hier verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook een andere olie gebruiken voor deze salade. Wil je deze olie ook proberen? Ik mag een fles weggeven! De winactie loopt alleen via deze Instagram post.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes en spreid ze in een ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bak een kwartiertje in de oven, tot ze beginnen te kleuren en je er makkelijk in kunt prikken met een vork. Snij de avocado’s in stukjes, en halveer de cherrytomaatjes. Meng alle ingrediënten, breng op smaak met peper en zout en besprenkel met de avocado olie en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer