Blender tips, tricks en recepten

Wat een leuke reacties kwamen er naar aanleiding van mijn oproepje in dit artikel met de vraag wat jullie beste blender tips, tricks en recepten zijn! In dit artikel staan ze onder elkaar verzameld. 

Bosch SilentMixx blender
Sinds enkele weken heb ik een nieuwe superkrachtige blender in gebruik. Deze blender is niet alleen een stuk stiller dan de meeste andere blenders, de glazen blender is bestendig tegen hitte. Hete soep om te pureren kan er dus gewoon direct in, evenals kokend heet water! Lees er meer over in deze review die ik er over schreef en klik hier voor meer informatie.

Gepureerde groentesoep
Inmiddels heb ik er al diverse lekkere gerechten mee gemaakt. Deze soep bijvoorbeeld. Ideaal, vanuit de pan hup, direct in de blender!

Klik hier of op de afbeelding hieronder om te zien hoe je deze smakelijke soep maakt.

BLENDER TIPS & TRICKS

In de zomer zorg ik er altijd voor dat ik lekker veel vers fruit in de vriezer heb liggen. Deze snij ik van tevoren in kleine stukjes en stop ze per portie in een zakje. Als ik dan zin heb ik lekker, zoet en gezond ijs, haal ik er zo’n portie fruit uit en doe ik dit met koud water in de blender. Zo heb je een super lekker fruitijsprakje #favorietblenderrecept – Mevrouw Marloes

Deze blender is ook héél fijn om notenmelk te maken! Geweekte amandelen in het filter en je hebt hele gladde melk. De pulp die overblijft is lekker als snack met wat maple syrup – Marga

Ik maak altijd in mijn enthousiasme te veel snoothie en wat ik dan doe: invriezen wat ik over heb! Een andere keer haal ik mn bevroren smoothie uit de vriezer en blend ik deze nog even kort tot een slush puppy! Handig bij haast of trek in een frisse snack! – Barbara

Ik heb (nog) geen blender en daarmee dus ook geen favoriet recept. Maar zodra ik er eentje in mijn bezit heb, ga ik in ieder geval heel gezond aan de slag. Onder andere met eetbaar onkruid. Zoals bijvoorbeeld onderdelen van de paardebloem. Mijn tip is dan ook: verdiep je in de werking van onkruid en ga plukken in de natuur. – Anita H.

Hummus! Kan natuurlijk met een staafmixer, maar net zo goed in een goede blender en de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. En scheelt ook weer ruimte op je aanrecht als je die blender voor alles gebruikt!
Havermout fijnmalen tot gezonder meel voor bijvoorbeeld bananenbrood is ook zo gebeurd. Oh en de koekjes voor de bodem van mijn vegan cheesecake zijn in no time fijngemalen in de blender! Jeetje en zo kan ik nog wel even doorgaan, dat ding is zo multifunctioneel. – Ellen

Ik hou van gezonde (ontbijt)smoothies. De Spisiba heb ik ooit ergens ontdekt, het is een van mijn favorieten. Het is gemaakt van spinazie,sinaasappel en banaan. Dat ga ik zeker maken, en verder lekker experimenteren. – Marian B.

Mijn blender tip is om een siliconen matje onder je blender te leggen. Vooral als ik sochtends een ontbijt smoothie wil maken dan maakt het nogal herrie en dat matje dempt het dan een beetje! En ee handige schoonmaaktip: doe warm water met een beetje sop erin en blenden maar. – Wendy


Vrijwel dagelijks gebruik ik mijn blender alleen van het schoonmaken van die zware kan word je niet echt blij. Mijn tip om hem na gebruik met water en afwasmiddel aan te zetten en je creeerd een mini schimparty waarbij je bijna al het vuil al weg hebt. Naspoelen, afdrogen en klaar! – Sabine

BLENDER RECEPTEN

Salted caramel appel door Odette

Mijn blendertip; mijn beste smoothie ever salted caramel appel

Ingrediënten voor 1 persoon;
3 medjool dadels in stukjes
1 zure appel
Sojamelk ( halve beker)
Kaneel
1 el citroensap
Golden syrup en snufje zout

Blenden voor een super herfstsmoothie


Courgette-citroencake uit de blender door Jessi

Klinkt goed, die blender. Inderdaad vaak een herrie. Mijn blendertip: blendercake!

recept staat op deze website


Ijskoffie en bananenijs door Carly

Mijn favoriete blenderrecepten zijn 1. Ijskoffie: (koffie uit de koelkast in de blender met ijsklontjes en plantaardige melk. 2. bananenijs: bevroren banaan met heel veel kaneel, 2 medjoul dadels en een beetje plantaardige melk. En dan nog toppings erop (nootjes, fruit, kokos, zaden)


Smoothies door Emma

Mijn favoriete blender recept is smoothies! Bevroren rood fruit, mango, water, chiazaad, eventueel appel en citroensap. Even goed blenden en genieten maar!


Smoothie door Eva

Mijn favoriete smoothie: banaan, mango, aardbei, spinazie, druiven, klein scheutje bietensap , smullen maar of tropische smoothie met ananas, mango, passievrucht en kokoswater, lekker, of framboos, aardbei, magere kwark en chiazaad, mmm, heerlijk. Ik vind het erg leuk om te experimenteren met het maken van gezonde gerechten en smoothies. Een blender is echt een super hulp in de keuken.


Frozen mojito door Kim

Een frozen mojito! Ijs in de blender samen met wat citroensap, limpensap, bruine suiker, munt en natuurlijk rum. Puur genieten.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Top tips!

    3 november 2017 at 19:20
  • reageer