Raw kaneelbroodjes

Het is even een werk, maar dan heb je ook echt iets lekkers: deze raw kaneelbroodjes zijn superlekker. En ze blijven zeker een paar dagen goed in de koelkast, dan worden ze ook nog lekkerder wanneer de smaken goed in elkaar getrokken zijn.

Ingrediënten
deeg
1 cup /125 gram amandelen of pecans
1/2 cup/60 gram gebroken lijnzaad
1/4 cup/60 ml. agavesiroop
vulling
1/2 cup/75 gram dadels
1/4 cup/60 ml. water
2 tbsp/20 gram kaneel
1 tbsp/15 ml. kokosolie, gesmolten
1/4 tsp/2 gram zout
2 tbsp/25 gram rozijnen
2 tbsp/15 gram walnoten of pecans, grof gehakt
glazuur
150 gram poedersuiker
1 tbsp/14 gram plantaardige boter
2-3 tbsp/36-54 ml. water
1/4 tsp/1.2 ml. vanille extract

Bereidingswijze
Meng het gemalen lijnzaad met de amandelen tot het de structuur van bloem heeft. Voeg de agavesiroop toe en meng, voeg eventueel water toe om een deeg te krijgen.

Verwijder het deeg uit de keukenmachine en plaats het op het aanrecht tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 20 cm. x 20 cm. grootte. Verwijder het bovenste vel bakpapier en zet apart.

Maak de vulling door de dadels, water, kaneel, kokosolie en het zout te mengen in de keukenmachine tot een dikke pasta. Smeer dit gelijkmatig uit over het deeg. Bestrooi met de rozijnen en grof gehakte walnoten.

Rol het deeg stevig op met behulp van het vel bakpapier, alsof het vel een sushi mat is. Leg de rol een half uur in de koelkast. Maak het glazuur door de poedersuiker, boter, water en het vanille extract te mengen.

Snij de rol in gelijke stukken en giet het glazuur er over heen. Het is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Raw kaneelbroodjes

Raw kaneelbroodjes

Raw kaneelbroodjes

Raw kaneelbroodjes

Raw kaneelbroodjes

Op basis van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Desi

    Dit lijkt me zooooo lekker!

    23 april 2015 at 11:17
  • reageer