Haverkoekjes met rozijnen

Deze koekjes zijn zo lekker! En, just the way I like it: makkelijk om te maken met niet teveel ingrediënten.

Ingrediënten
200 gram havermout
25 gram plantaardige boter, gesmolten
2 eetlepels agavesiroop
55 gram gemalen kokos
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels rozijnen
50 gram chocolade extra puur 72%
125 ml. heet water

*in het originele recept worden cranberries gebruikt. Deze had ik niet in huis en verving ze voor rozijnen. Smaakte prima!

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de havermout, boter, agavesiroop, het kokos, de bakpoeder en 1 mespunt zout in een kom. Voeg 125 ml. heet water toe en kneed tot een soepel deeg. Kneed de rozijnen erdoor. Rol 24 balletjes ter grootte van een walnoot. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Laat in 1 uur helemaal afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie. Zigzag met een lepel de gesmolten chocolade over de koekjes. Laat in 2 uur hard worden.

Haverkoekjes met rozijnen

Haverkoekjes met rozijnen

Op basis van dit recept.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer