Gnocchi met romige tomaat en pesto saus

Een heerlijk gerecht dat binnen 20 minuutjes op tafel staat: gnocchi met een romige saus van knoflook, tomaat en pesto.

Afdrukken

Gnocchi met romige tomaat en pesto saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 2 -3 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 ml. groentebouillon
  • 100 ml. plantaardige kookroom
  • half potje vegan groene pesto (ongeveer 65 gram)
  • 500 gram gnocchi
  • vegan geraspte mozzarella, optioneel
  • verse basilicum
  • geroosterde pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de fijngehakte knoflook een minuutje.
  • Snij intussen de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze een paar minuutjes mee tot ze zacht zijn.
  • Meng de cherrytomaatjes en knoflook in een hakmolen of keukenmachine tot een gladde saus.
  • Wrijf de pan schoon en doe de saus in de pan.
  • Voeg de groentebouillon, plantaardige kookroom en pesto toe en roer tot een egale saus.
  • Voeg de gnocchi toe en kook deze in een minuut of 3 gaar in de saus, blijf regelmatig door roeren.
  • Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Voeg op het laatste van de kooktijd de vegan geraspte mozzarella toe en roer tot deze is gesmolten.
  • Verdeel over kommen of borden en garneer met sliertjes verse basilicum en de geroosterde pijnboompitjes.
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star