Choco havermout met banaan

Een lekker ontbijt dat je in nog geen 10 minuten op tafel zet. Yummy én een hartstikke goeie start van je dag: bananen bevatten veel kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en speelt een belangrijke rol in het zenuwstelsel. Cacao heeft eveneens gunstige eigenschappen voor de bloeddruk en helpen mee cholesterol te verlagen. Met een schepje chiazaadjes zorg je voor een flinke dosis omega 3-vetzuren en veel voedingsvezels: van 28 gram zaadjes bestaat maar liefst 11 gram uit vezels! Dit heeft weer een goede werking op de spijsvertering en stoelgang. Zet dit ontbijt dus maar snel op je te-maken-lijstje!

Ingrediënten
40 gram havermout
250 ml. (plantaardige) melk
1 1/2 eetlepel cacaopoeder
1/2 banaan
1 eetlepel amandelschaafsel
1 eetlepel maple syrup
1 theelepel chiazaadjes
1 theelepel cacaonibs

Bereidingswijze
Bereid de havermout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de cacaopoeder er door en schep in een schaaltje of kom. Snij de banaan doormidden en leg deze op de havermout. Verdeel de overige ingrediënten er over en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer