Avocado bowl met warme kersen

Een goedgevulde kom met lekkere en gezonde goodies zoals amandelen, avocado, banaan, kokos en kersen: ga hier maar even goed voor zitten! Ideaal om mee op te starten op slow Sunday mornings, met een grote kop koffie en een krantje erbij. 

Ingrediënten voor 1 kom

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 rijpe banaan
  • 120 ml. plantaardige melk
  • scheutje vanille extract
  • 20 gram cacaopoeder
  • agavesiroop of maple syrup
  • 10 kersen*
  • soja yoghurt
  • handje amandelen
  • gedroogde kokos snippers

* je kunt verse gebruiken, ik gebruikte die uit van die doosjes uit de vriezer in de supermarkt. Gebruik je verse, verkort je de oventijd.

Bereidingswijze

  • Meng de avocado, banaan, melk, vanille extract, cacaopoeder en de agavesiroop of maple syrup in de keukenmachine tot het een romige gladde textuur heeft. Zet een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de kersen met wat agavesiroop of maple syrup en doe in een ovenschaaltje. Zet ongeveer 8-10 minuten in de oven tot je ziet dat er sap uit de kersen komt. Laat iets afkoelen. Haal het avocado-banaan mengsel uit de koelkast en schep dit in een schaal. Schep de yoghurt ernaast en verdeel dan de kersen, amandelen en kokos erover heen.

Avocado bowl met warme kersen

Avocado bowl met warme kersen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer