Nut hell yeah hazelnotenspread

Natuurlijk, Nutella is gruwelijk lekker. Maar bevat ook veel suiker en niet heel goed voor de lijn. Daarom maakte ik dit gezondere alternatief: zonder geraffineerde suiker maar met heel-goed-voor-je ingrediënten zoals dadels, kokosolie en cacao. Nut-hell-ya!

Nut hell yeah hazelnotenspread

Ingrediënten
1 1/2 cups hazelnoten
10 medjool dadels
1/4 cup cacaopoeder
2 tbsp/30 ml. kokosolie, gesmolten
1 tsp/5 ml. vanille extract
1/4 tsp zout
1/4 cup/60 ml. water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Stort de hazelnoten in een plat bakblik en rooster ze voor ongeveer 10 minuten in de oven. Pas op, want ze verbanden snel. Wanneer ze beginnen te kleuren zijn ze klaar. Laat ze eerst afkoelen. Haal vervolgens het vliesje van de hazelnoten. Dit kun je het beste doen met een stuk keukenpapier of een schone theedoek. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine en laat de machine draaien tot er een pasta vormt, zo glad mogelijk. Doe deze pasta in een schaaltje en doe vervolgens de dadels in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de hazelnotenpasta en de rest van de ingrediënten toe aan de dadels behalve het water. Maal tot een gladde pasta. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je de gewenste dikte krijgt. Doe de spread in een glazen pot en bewaar in de koelkast. Ongeveer twee weken houdbaar.

Bonbon poseert bij de hazelnotenspread. Nut hell ya!

Bonbon poseert bij de hazelnotenspread. Nut hell yeah!

Nut hell yeah hazelnotenspread

Nut hell yeah hazelnotenspread

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Paprika met spaghetti!! Mmmm
    Ga ik in het weekend maken!!!?

    4 november 2016 at 10:46
  • reageer