Amandelkoekjes

Heerlijk: deze amandelkoekjes blijven een beetje zacht en chewy! Gemaakt met amandelmeel en gezoet met agave siroop en kokos.

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks
200 gram amandelmeel
1/2 tsp/5 gram baking soda
1/4 tsp/2 gram zout
2 tablespoons/30 ml. agavesiroop
4 tsp/20 gram kokosolie, gesmolten
2 tsp/10 ml. vanille extract
1/2 cup/30 gram gemalen kokos

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het amandelmeel, baking soda en zout in een grote kom. Meng de agavesiroop, kokosolie en vanille extract in een andere kom en voeg toe aan het meel mengsel. Draai gelijke balletjes van het mengsel, bij mij kwam dat uit op ongeveer 12 gram per balletje en druk deze plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of siliconen bakmat. Bak de koekjes voor 8-10 minuten. Laat de koekjes eerst een minuut of 10 afkoelen en leg ze dan op een rooster om compleet af te koelen. Bewaar in een afgesloten doos of trommel in de koelkast.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Anne

  Ze zien er heel goed uit! Fijne makkelijke en ‘goede’ koekjes..

  28 mei 2016 at 19:00
 • Reply Sanne

  Klinkt heel lekker! Wat fijn dat er geen gewone suiker in zit, ik denk dat ik de honing zal vervangen door ahornsiroop, denk je dat dat goed werkt? Ik heb nog nooit iets gebakken met amandelmeel maar dat kan niet anders dan lekker zijn :).

  16 juni 2016 at 15:07
 • Reply Piekie

  Net het deeg gemaakt, ik moest wel een klein beetje amandelmelk toevoegen want het deeg was te droog/korrelig en plakte niet aan elkaar. Ze liggen nu in de oven, ben benieuwd! Tnx voor het recept.

  5 juni 2019 at 13:54
 • reageer