Deze gezonde en zeer smaakvolle jam maak je met maar 3 ingrediënten! Omdat chiazaadjes uitzetten in combinatie met vocht heb je geen geleermiddel nodig om deze jam te maken.
Ingrediënten
400 gram aardbeien
2 eetlepels chiazaadjes
1/4 cup/60 ml. maple syrup
Bereidingswijze
Pureer de aardbeien met een staafmixer. Doe de aardbeien puree in een steelpan, voeg de maple syrup toe en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Zet wanneer het kookt het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de chiazaadjes toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken. Laat het mengsel dan afkoelen, het zal doordat de chiazaadjes uitzetten dikker worden. Schep de jam in een glazen (uitgekookte) pot en bewaar in de koelkast, waar het zo’n 2 tot 3 weken in houdbaar is.
Tips
De weckpot op de foto kocht ik bij Dille en Kamille.
Wissel eens af met ander fruit zoals bosbessen of frambozen. In plaats van vers kun je ook bevroren fruit gebruiken. Bij de Aldi kost een doosje diepvriesfruit maar € 1,15!
1 reactie
Jaaaaa echt lekker dit! Ik moet het ook weer eens maken 🙂 meestal doe ik het in de zomer. Echt ideaal.
30 maart 2016 at 19:19Liefs