Een heerlijk gerecht dat binnen 20 minuutjes op tafel staat: gnocchi met een romige saus van knoflook, tomaat en pesto.
Gnocchi met romige tomaat en pesto saus
- Genoeg voor: 2 -3 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- olijfolie om te bakken
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 250 gram cherrytomaatjes
- 100 ml. groentebouillon
- 100 ml. plantaardige kookroom
- half potje vegan groene pesto (ongeveer 65 gram)
- 500 gram gnocchi
- vegan geraspte mozzarella, optioneel
- verse basilicum
- geroosterde pijnboompitjes
Bereidingswijze
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de fijngehakte knoflook een minuutje.
- Snij intussen de cherrytomaatjes in kwarten en bak deze een paar minuutjes mee tot ze zacht zijn.
- Meng de cherrytomaatjes en knoflook in een hakmolen of keukenmachine tot een gladde saus.
- Wrijf de pan schoon en doe de saus in de pan.
- Voeg de groentebouillon, plantaardige kookroom en pesto toe en roer tot een egale saus.
- Voeg de gnocchi toe en kook deze in een minuut of 3 gaar in de saus, blijf regelmatig door roeren.
- Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
- Voeg op het laatste van de kooktijd de vegan geraspte mozzarella toe en roer tot deze is gesmolten.
- Verdeel over kommen of borden en garneer met sliertjes verse basilicum en de geroosterde pijnboompitjes.
geen reacties