Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta’s en salades.
Eerder maakte ik al deze versie met cashewnoten, die is ook erg lekker! Maar wanneer je cashewnoten niet lekker of te duur vindt, is dit een prima alternatief.
Ingrediënten
- 1/4 cup/15 gram edelgistvlokken
- 1/4 cup/40 gram sesamzaadjes
- 1 theelepel zout
Benodigdheden
- keukenmachine
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten fijn in de keukenmachine.
- Bewaar in een goed afgesloten pot.
Tips
- Edelgistvlokken hebben een kazige geur en smaak. Je kunt ze kopen in biologische en gewone supermarkten. Lees er hier meer over.
- Ik koop in de supermarkt deze zak sesamzaadjes, dat is een stuk voordeliger dan die je in kleine potjes kunt kopen.
1 reactie
Sesamzaad bij Bodyenfit kost helemaal niks 😉
9 september 2018 at 15:56