Heerlijke hoorntjes van bladerdeeg gevuld met vanille pudding. En voorzien van eetbare logo’s! Hoe je de hoorntjes maakt en waar die eetbare logo’s vandaan komen vertel ik je in dit artikel!
PRIMUS.DIRECT
Onlangs werd ik benaderd voor een samenwerking met PRIMUS.DIRECT. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van ouwel: je weet wel, dat gekleurde snoeppapier en die dunne eetbare papiertjes onder kokosmakronen. En natuurlijk de ouwelrondjes, die onder andere worden gebruikt door bakkers om hun verschillende soorten brood van een label te voorzien. Er zijn verschillende standaardouwels te verkrijgen, maar je kunt ook een persoonlijke tekst of je logo op de ouwels laten drukken. Zo kreeg ik een doos vol ronde ouwels met het Wat eet je dan wel logo! Ook kreeg ik ouwels met de tekst VEGAN OK, deze zijn standaard verkrijgbaar in de webshop.
Vegan en natuurlijke eetbare kleuren
De ouwels zijn vegan en worden gemaakt van zetmeel, water en plantaardige olie. De inkt waarmee wordt geprint op de ouwels is gemaakt van natuurlijke kleurstoffen zoals cacao en biet. Superfijn: helemaal vegan-proof dus!
Voor iedere gelegenheid
De gepersonaliseerde ouwels zijn te gebruiken op baksels maar ook als decoratie op traktaties zoals cupcakes en taarten. Ook is het handig om bijvoorbeeld op een feest duidelijk te laten zien dat een bepaalde lekkernij bijvoorbeeld glutenvrij of veganistisch is. PRIMUS.DIRECT levert vooral aan bakkers, groothandels en horeca maar je kunt als consument ook in kleinere hoeveelheden bestellen. Kijk hier voor de mogelijkheden!
Vegan vanille hoorntjes
Ik maakte met beide eetbare logo’s heel lekkere hoorntjes van bladerdeeg. Deze kun je vullen met wat je maar wil: slagroom, fruit, ijs of zoals ik deed: vanille pudding. Omdat de ouwels hittebestendig zijn blijven ze helemaal intact tijdens het bakken. Je kunt er ook voor kiezen om ze na het bakken te bevestigen.
Om deze hoorntjes te maken gebruikte ik speciale roomhoornpennen. Deze koop je bij kookwinkels en bijvoorbeeld Dille en Kamille. Je kunt ook zelf hoorntjes maken met bakpapier en aluminiumfolie. Kijk hieronder voor een instructiefilmpje om te zien hoe.
Vegan vanille hoorntjes met eetbaar logo van ouwel
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg, zie notities
- (kokos)olie, om in te vetten
- poedersuiker, om te bestrooien
- klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken
vanille vulling
- 30 gram Koopmans custardpoeder
- 500 ml. plantaardige melk
- 30 gram suiker
Bereidingswijze
- Maak de vulling door de suiker met het custardpoeder te mengen. Voeg een scheutje van de plantaardige melk toe en meng.
- Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk.
- Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het nog ongeveer 3 minuten, onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.
- Laat het mengsel ongeveer 3 uur afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en snij aan de langste kant in 12 gelijke repen.
- Vet de (eventueel zelfgemaakte) roomhoornpennen in met (kokos)olie met behulp van een bakkwastje.
- Rol 1 strook bladerdeeg overlappend om een roomhoornpen, begin bij de smalle punt en laat de onderkant vrij.
- Herhaal dit tot het bladerdeeg op is.
- Bestrijk de met bladerdeeg beklede roomhoornpennen met behulp van een bakkwastje met een beetje plantaardige melk.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Wanneer je de ouwels wil gebruiken, maak je deze een klein beetje vochtig aan de achtzijde met wat plantaardige melk en plak deze vervolgens op de hoorntjes.
- Bak 10 – 15 minuten tot de hoorntjes beginnen te kleuren.
- Laat iets afkoelen en schuif de hoorntjes voorzichtig van de roomhoornpennen.
- Schep de afgekoelde vanillepudding in een spuitzak met spuitmond.
- Vul de hoorntjes met de pudding en bestrooi met poedersuiker.
Notities
Let op dat het bladerdeeg vegan is. Het meeste verse bladerdeeg is vegan zoals dat van het huismerk van Albert Heijn. Kijk hier voor een overzicht.
Trefwoorden: PRIMUS.DIRECT, ouwel, ouwels, vegan, veganistisch, ouwel kopen, ouwel bestellen
Dit artikel is in samenwerking met PRIMUS.DIRECT tot stand gekomen.
2 reacties
Heb veel klontjes in mijn pudding. Hoe voorkom ik dit?
12 december 2019 at 20:52Dan zou ik de custardpoeder eerst zeven!
12 december 2019 at 21:37