Afdrukken

Vegan vanille hoorntjes met eetbaar logo van ouwel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 rol vers bladerdeeg, zie notities
  • (kokos)olie, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • klein beetje plantaardige melk, om te bestrijken

vanille vulling

  • 30 gram Koopmans custardpoeder
  • 500 ml. plantaardige melk
  • 30 gram suiker

Bereidingswijze

  • Maak de vulling door de suiker met het custardpoeder te mengen. Voeg een scheutje van de plantaardige melk toe en meng.
  • Verwarm de resterende melk. Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de hete melk.
  • Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het nog ongeveer 3 minuten, onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.
  • Laat het mengsel ongeveer 3 uur afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij aan de langste kant in 12 gelijke repen.
  • Vet de (eventueel zelfgemaakte) roomhoornpennen in met (kokos)olie met behulp van een bakkwastje.
  • Rol 1 strook bladerdeeg overlappend om een roomhoornpen, begin bij de smalle punt en laat de onderkant vrij.
  • Herhaal dit tot het bladerdeeg op is.
  • Bestrijk de met bladerdeeg beklede roomhoornpennen met behulp van een bakkwastje met een beetje plantaardige melk.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Wanneer je de ouwels wil gebruiken, maak je deze een klein beetje vochtig aan de achtzijde met wat plantaardige melk en plak deze vervolgens op de hoorntjes.
  • Bak 10 – 15 minuten tot de hoorntjes beginnen te kleuren.
  • Laat iets afkoelen en schuif de hoorntjes voorzichtig van de roomhoornpennen.
  • Schep de afgekoelde vanillepudding in een spuitzak met spuitmond.
  • Vul de hoorntjes met de pudding en bestrooi met poedersuiker.

Notities

Let op dat het bladerdeeg vegan is. Het meeste verse bladerdeeg is vegan zoals dat van het huismerk van Albert Heijn. Kijk hier voor een overzicht.