Tried and tested #9

In deze rubriek laat ik je zien welke producten op het gebied van eten, drinken, huishouden, beauty en verzorging ik onlangs heb geprobeerd. Niet allemaal nieuw op de markt, maar wel nieuw voor mij!

Petit Pâté van de Vegetarische Slager
Deze nieuwe smeerworst is plantaardig en kocht ik bij Albert Heijn. Ik vind het een erg lekkere paté, heerlijk op een broodje met wat vegan mayonaise. Groot voordeel vind ik dat de paté in kleine verpakkingen wordt geleverd. Normaal kocht ik wel eens een vega paté van een ander merk in zo’n plasticje. Wanneer je die hebt geopend en het niet binnen een dag of twee eet, droogt het restant uit. Bij deze heb je dat probleem niet, ideaal!

Koko Yogo van Jumbo
Kokosyoghurt is niet goedkoop, ook deze yoghurt niet: per potje kost de naturel versie € 1,39 en die met mango of aardbeiensmaak € 1,49. Al is dit wel goedkoper dan de meeste andere merken. Ik vond deze yoghurt erg lekker. De kokossmaak is niet heel erg overheersend, je proef het wel maar niet alsof je een hap kokos neemt. Lekker fris: ik combineerde de naturel met een medjool dadel, amandelpasta, amandelen, cranberries en chiazaad, zoals je hieronder op de foto kunt zien. Een lekker makkelijk en snel ontbijt!

En de ingrediënten:

Ekoplaza – Haverkoeken
Ik vond ze er wat droog uit zien, maar aangezien ik trek had en er weinig keus was bij de plaatselijke kleine Ekoplaza in de buurt én deze in de reclame waren besloot ik het te proberen. Ik ben aangenaam verrast: deze koeken zijn echt heel erg lekker! Helemaal niet droog maar bros en gewoon smaakvol. Aanrader!

Veggie ramen soup – Deze pakjes noodlesoep kocht ik in de aanbieding bij Amazing Oriental. Ik raak als newly-vegan snel betoverd door het Vegan logo en wilde deze proberen. Ik pimpte de noodlesoup met wat groenten, tofu en gebakken uitjes. Echt heel erg lekker!

Borrel tempeh
Bij Amazing Oriental kocht ik ook deze borrel tempeh. Woah, deze zijn serieus lekker! Gefrituurde en gekruide dunne plakjes tempeh, lekker bij de borrel inderdaad of gewoon tussendoor. Verslavend lekker, dus pas op.

AH pompoenspaghetti
Deze kant en klare pompoen spaghetti is een licht alternatief voor gewone spaghetti. Ik verving er noodles mee in een lekkere kokos currysoep.

HEMA 97% fruit
Wat een lekkere snoepjes: deze bestaan voor 97% uit fruit! Op de verpakking staat limited edition, dus het zal tijdelijk verkrijgbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken zwarte bessen, mango en aardbeien. Ook zag ik in het schap er vlak naast een nieuwe ook limited edition lijn met nootjes met allerlei zaden en gedroogd fruit er door. Goed bezig, HEMA!

De Bron marshmallow vanilla & strawberry
Deze zijn zo onwijs lekker! Net echt! Maar dan zonder gelatine. Ik maakte er een freakshake en rocky road mee. Dit zakje zat in een snoeppakket dat ik onlangs won via de VeganChallenge!

Ridiculously Good
Van deze raw chocolaatjes zijn onlangs drie nieuwe smaken gelanceerd: brilliant brownie, pretty orange & pecan en classic cookiedough. Wat een smaaksensaties, serieus genieten!

Hak zwarte bonen worst
Ik had er goede dingen over gelezen maar  helaas: dit is niet aan mij besteed. Ik vond het gewoon niet lekker, ik denk dat het door de koriander komt die er in zit. Soms kan ik koriander verdragen, maar in deze worst vond ik hem te overheersend.

Woezel en Pip vissticks
Deze plantaardige vissticks zijn verkrijgbaar bij Jumbo en ik ben fan. Ik schreef er eerder hier een review over.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Anne

  Leuk om te zien hoeveel nieuwe producten er wel niet bijkomen he?!
  En die curry kokossoep ziet er heerlijk uit, benieuwd naar het recept 🙂

  2 juni 2017 at 08:01
 • Reply Groene chef

  Handig artikel!

  2 juni 2017 at 21:52
 • reageer