7 x waarom ik niet van de zomer hou + ideale zomerjurkje voor curvy ladies

Het grootste deel van de mensen kijkt uit naar de zomer en ziet op tegen de winter: bij mij is het juist andersom. Nu is het niet zo dat ik in een depressie raak zoals sommige mensen een winterdepressie ondergaan, maar ik zal eerlijk zijn: het is niet mijn favoriete tijd van het jaar en ik kijk reikhalzend uit naar de herfst. Zeker tijdens de tropische hitte die we onlangs hadden ben ik uit mijn doen, komt er weinig uit mijn handen en check ik váák de weerapp op mijn mobiel om te zien hoe lang de madness van 30 graden hitte nog aanhoudt. Ik zet in dit artikel 7 redenen op een rij wat er dan allemaal niet fijn is aan de warme maanden van het jaar.

 1. Muggen
  Weinig zo gekmakend als eindelijk: na lang woelen eindelijk je weg voelen zakken in een heerlijke en nodige slaap. Maar dan… Bzzzz… Eerst denk je nog dat het part of the dream is maar nee:  het ge-bzz komt steeds dichterbij en dan voel je plotsteling dat je genadeloos geprikt wordt. Bzzzzzzzzzzzzzzzz! Ik hou van dieren en ze hebben allemaal recht op een goed bestaan. Maar de mug is de enige absolute uitzondering op die regel wat mij betreft.
 2. Zweten
  En plakken: vooral dat plakken. Zo vies.
 3. Slapeloze nachten
  En maar woelen, woelen, woelen.
 4. Alles smelt in de keuken
  Geen pretje en al helemaal niet als je zoals ik een foodblog hebt: zaken met chocolade bijvoorbeeld: vergeet het maar. Koken is sowieso geen aanrader tijdens dagen waarop de temperatuurmeter boven de 30 komt.
 5. Lang licht
  Prima om foto’s te maken (zie verderop) maar verder? Laat het maar lekker vroeg donker worden wat mij betreft: kaarsjes aan, gezellig!
 6. Stank
  Alles ruik je meer. Riolen, afvalcontainers, kattenbakken: yikes.
 7. Oud complex
  Een oud complex dat weer boven komt en hoe: ik stond vooraan toen moeder Natuur borsten uitdeelde. Ik heb ze inmiddels helemaal geaccepteerd, maar het was lange tijd een dingetje – zeker toen ik nog heel jong was schaamde ik me er voor! En leuk hoor: al die zomerse topjes met spaghettibandjes of in veel gevallen momenteel geen bandjes. Hartstikke hip, die blote schouders. Maar niet te doen als je van boven wat zwaarder bent: ik kan dus echt niet zonder beha. En dat is gedoe. Ik wil er zomers uit zien, het niet te warm hebben, iets dragen dat flatteert en waarin de boel bescheiden lijkt. Een hele opgave, onderschat het niet. Mijn oude complex om mijn duo zoveel mogelijk te verhullen in wijde t-shirts heb ik echter langzaam aan de kant gegooid. Dat ik veel ben afgevallen een jaar of twee geleden helpt daar bij, natuurlijk. Maar goed: feit blijft dat het lastig is om jezelf luchtig te kleden zonder je soms ongemakkelijk te voelen en zaken wilt verbergen.
  Ideale zomerjurkje voor curvy ladies
  Daarmee kom ik aan bij een fijne tip voor een fantastische lijn jurkjes met brede schouderbandjes waar je beha-bandje onder niet te zien is én flatteert voor ieder figuur wánt buikjes/foodbabies/rolletjes verhult vanwege de uitlopende lijn van het model rok:Een tientje bij H&M en ze hebben meerdere prints. Ik heb er 4 in de kast hangen en ben er zo blij mee. Deze met stippeltjes bijvoorbeeld. Of bloemen. Kreukt ook niet trouwens! #geenverkooppraatje #neemvanmijaan #curvyladiesunite

Gauw halen dus, dat jurkje. En omdat je overal de positieve kanten van moet in proberen te zien in dit leven heb ik ook een handjevol positieve punten aan de zomer. Een heel klein handjevol, maar toch.

 1. De was is snel droog
  Voordat je het door hebt, is de was aan de waslijn al droog. Superfijn!
 2. Dweilen is een eitje
  Of nou ja, het dweilen zelf blijft hetzelfde natuurlijk. Maar dat drogen van de vloer, dat is zoveel sneller gedaan met de warmte.
 3. Foto’s maken kan tot laat in de avond
  Als (food)blogger wil je natuurlijk wel je avondmaaltijd op de foto zetten. Nu het tot zo laat op de avond licht blijft, kan dat gewoon bij goed licht. Vergeet het maar in de winter: dan is het voor de gemiddelde foodblogger opschieten geblazen om alles wat je die dag gemaakt hebt in de keuken, goed op de foto te krijgen.
 4. Sorry. That’s all. Er is geen vierde: meer kan ik er niet bedenken.

Tell me! Ben jij ook een wintermens en zat je bovenstaande te lezen terwijl je je met je hoofd zat te knikken van herkenning? Of zit je nu met opgetrokken wenkbrauwen je af te vragen hoe het mogelijk is dat er mensen zijn die niet helemaal blij worden van die grote gele zon?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer