Spaghetti met linzen bolognese

Een lekkere spaghetti met een vegan twist op de bolognese variant: het gehakt wordt vervangen door linzen. Heel lekker met een schepje vegan Parmezaanse kaas er over! 

Ingrediënten voor 6-8 personen
250 gram linzen
olie, om in te bakken
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 winterwortel, in blokjes
250 gram champignons, in kleine stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
200 ml. rode wijn
1 klein blikje tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes in blik
zeezout
zwarte peper
spaghetti, ongeveer 80 gram per persoon

Bereidingswijze
Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Bak de ui, bleekselderij, wortel en een scheut water voor een minuut of tien tot de groenten zacht worden. Voeg dan de champignons en knoflook toe en zet het vuur wat hoger. Wanneer het vocht dat vrij komt van de gebakken champignons is verdampt, voeg je de Italiaanse kruiden en linzen toe. Giet de rode wijn erbij en kook tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Doe een deksel op de pan en laat een minuut of 20 zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti met de saus.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer