Een gezond en vullend tussendoortje op basis van bananen, vijgen, walnoten en amandelen. Extra lekker met pure chocolade er overheen!
Ingrediënten
1 cup amandelen
1 cup walnoten
2 gedroogde vijgen, in blokjes gesneden
1 rijpe banaan
1/2 cup geraspte kokos
1 tbsp kaneelpoeder
1 tsp vanillepoeder
snufje zout
Bereidingswijze
Meng de amandelen, walnoten en vijgen in een keukenmachine tot het een meelachtige structuur heeft. Voeg de kaneel, kokos en zout toe en meng er door heen.
Prak de banaan fijn en doe deze met het vanille extract in een grote kom. Voeg het notenmengsel toe en meng goed door. Rol balletjes van het mengsel, bekleed een bakplaat of bord met bakpapier en leg deze er op. Zet de balletjes een paar uur in de koelkast zodat ze steviger worden. Giet er eventueel nog gesmolten pure chocolade overheen en laat de chocolade vervolgens hard worden door de balletjes weer in de koelkast te zetten. Bewaar in een vershouddoos in de koelkast.
Het recept komt hier vandaan.
geen reacties