Pecan rotsjes

Een beetje zoals pindarotsjes, maar dan met een twist: pecans en biscuitjes omhuld door chocolade! Heel makkelijk te maken en superlekker. 

Ingrediënten voor 16 stuks
150 gram pecans
50 gram verkruimelde digestive biscuits *
50 gram donkerbruine basterdsuiker
1/4 teaspoon zout
15 ml. maple syrup
30 ml. Oatly haverroom (of andere plantaardige room)
klein scheutje vanille extract
100 gram pure chocolade
eetlepel kokosolie

* de meeste soorten zijn vegan, ik gebruikte de digestives van het huismerk van Albert Heijn

Bereidingswijze
Rooster de pecans een paar minuten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken. Meng de pecans met de verkruimelde biscuitjes, basterdsuiker en zout in een grote kom. Voeg dan de maple syrup, room en vanille extract toe en meng. Rol balletjes van het mengsel, je kunt er ongeveer 16 uithalen. Het blijft niet meteen goed aan elkaar plakken, de truc is om ze stevig fijn te knijpen in je hand. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat of bord. Zet een uurtje in de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en roer de kokosolie er door. Doop de balletjes met behulp van een vork in de chocolade en leg weer op het bakpapier tot de chocolade hard geworden is. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer