Kokos amandel taartjes

Heerlijke taartjes met een krokante bodem, romige chocoladevulling en getopt met getoaste kokos en amandel.

Ingrediënten
bodems
1/2 cup/40 gram geraspte kokos
1 1/2 cups/150 gram amandelmeel
2 tbsp/30 ml. kokosolie
1/4 tsp/3 gram zout
2 tbsp/30 ml. maple syrup
vulling
1 blik kokosmelk 400 ml.
340 gram* pure chocolade
1 tsp/5 ml. vanille extract
topping
1/2 cup/20 gram gedroogde kokosstukjes
1/2 cup/40 gram geschaafde amandelen

* Ik gebruikte minder chocolade: drie reepjes van de chocolade van Aldi die ik bovenaan deze pagina heb beschreven.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het amandelmeel, zout en geraspte kokos in de keukenmachine. Meng de kokosolie met de maple syrup en voeg dit toe aan het amandelmeel mengsel. Mix tot het de stuctuur van grove kruimels heeft.

Verdeel dit mengsel over mini quiche vormpjes* en druk stevig aan. Bak 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze beginnen te kleuren. Laat de vormpjes dan afkoelen op een rooster.

Stort de gedroogde kokosstukjes en het amandelschaafsel op een bakplaat. Zet een minuut of 3-5 in de oven tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de oven en zet apart.

Schenk de kokosmelk in een steelpan en breng aan de kook. Breek de chocolade in kleine stukjes en laat smelten in de kokosmelk. Blijf goed roeren en voeg het vanille extract toe en roer goed door.

Schenk de chocolade saus over de bodems en garneer met de kokos en amandelen. Zet de taartjes dan tenminste een uur in de koelkast.

* Ik kocht de mijne bij AH, klik hier om ze te zien.

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

kokos-amandel-taartjes-8

Kokos amandel taartjes

Kokos amandel taartjes

Op basis van dit recept.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Angela | Great Body & Skin

    Fijne ingrediënten en klinkt heerlijk!

    26 mei 2015 at 16:20
  • reageer