Hoe mijn werkdag er uit ziet

Sinds eind 2017 is Wat eet je dan wel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dus mijn bedrijf! Ik werk als ZZP’er en hoewel dit blog (helaas) nog niet mijn fulltime baan is, besteed ik er veel tijd aan. Ik ben er dan ook bijna dagelijks mee bezig. Het leek me leuk om je te laten zien hoe een gemiddelde werkdag voor Wat eet je dan wel er voor mij uit ziet, dus kijk mee!

Werken vanuit huis

Het klinkt zo ideaal he? Bij werken vanuit huis denken de meeste mensen dat je lekker relaxed rondhangt in je pyjama, af en toe een mailtje tikt of een telefoontje pleegt. En voor de rest? Lekker rustig aan en doen waar je zin in hebt. Dat is echt een misverstand, zo gaat het er bij mij in elk geval niet aan toe. Hoe mijn werkdag er dan wel uitziet laat ik je in dit artikel zien.

Elke dag is anders

Hoewel, geen dag is hetzelfde wanneer ik voor Wat eet je dan wel aan het werk ben. En dat is wat ik er onder andere zo leuk aan vind: ik weet van te voren nooit welke opdrachten of samenwerkingen er aan komen. Zo sta ik het ene moment in de keuken een taart te bakken en zo ben ik het volgende moment bezig om een nieuwe shampoo lijn zo aantrekkelijk mogelijk op de foto te zetten. En heel af en toe heb ik een persevent: dat zijn evenementen waarbij bedrijven bloggers kennis laten maken met nieuwe producten of diensten. Of het proeven van de nieuwe kaart van een restaurant bijvoorbeeld.

Vegan lekkers van de kaart proeven bij het heerlijke Sands Cakes & Bubbles in Rotterdam Kralingen

First things first: koffie!

Meestal werk ik vanuit huis. Ik heb een prettige werkplek die ik hier al eerder liet zien. En sinds deze week is het balkon weer helemaal opgeknapt en klaar voor de zomerse dagen. Bij goed weer werk ik aan de eettafel buiten, heerlijk!

Ik slaap niet uit maar sta gelijk op met mijn vriend, die meestal rond half negen naar zijn werk vertrekt. Dan pak ik een kop koffie en installeer me met mijn telefoon en laptop op de bank: ik check op mijn gemak mijn emails, social media en maak een lijstje met zaken die die dag gedaan moeten worden. Geen strakke planning, dat werk voor mij niet. Ook ben ik er inmiddels achter welke manier van lijstjes maken voor mij werkt: dat blijft toch op papier. Ik heb al talloze apps en methodes  geprobeerd, maar ik wil het kunnen vastpakken en meenemen, afvinken met een pen. Ach, als het werkt: prima toch?

Boodschappen doen

Ongeveer één dag in de week plan ik in als kook- en bakdag. Ik maak dan een heleboel gerechten en baksels achter elkaar en zet alles op de foto.  De dag voor zo’n kook- en bakdag neem ik de tijd om te bekijken wat ik allemaal ga maken. Wat heb ik nog in huis en wat heb ik nodig? Ik probeer dit meestal op dinsdagen te laten vallen zodat ik een gedeelte van de verse ingrediënten op de markt kan halen, die hier dan in Rotterdam in het centrum is. Een stuk goedkoper dan in de supermarkt! Daar kan behoorlijk veel tijd in gaan zitten, vandaar dat ik dit altijd de dag doe vóór ik alles ga klaarmaken zodat ik dan in één keer door kan gaan zonder onderbrekingen.

Een voordeel van deze zomerse maanden is dat het langer licht is. Ik heb wel studiolampen, maar er gaat toch niets boven het fotograferen bij daglicht. In de wintermaanden kan dat overdag nogal eens een race tegen de klok zijn om alles voor het donker op de foto te krijgen, nu is dat wat relaxter met de langere dagen!

Kook- en bakdag

Tijdens het bereiden van alles wat ik kook en bak, maak ik notities. Want soms loopt de receptuur tijdens iets maken toch anders dan je in je hoofd had! Ook probeer ik tegenwoordig alles te wegen wat ik gebruik aan afwijkende inhoudsmaten, zo vermeld ik hoeveel gram er in een cup zit. Dat is bij ieder ingrediënt weer anders, dus weeg ik het af om het erbij te zetten. Al die notities verzamelde ik tot voor kort in een schrift, dat ik standaard bij me hield in de keuken. Een behoorlijk rommelig geheel vol krabbels, vetvlekken en losse blaadjes!

Notities op laptop

Sinds ik mijn nieuwe Lenovo Yoga 2in1 laptop heb, neem ik deze mee de keuken in tijdens deze bakdagen. Tijdens het bereiden maak ik nu notities op de computer, zo heb ik deze altijd leesbaar om later uit te werken. Tja, mijn handschrift is niet meer wat het geweest is. Of ik deze manier zo blijf hanteren zal de tijd leren, het is natuurlijk wennen.Waarvoor ik de laptop ook inzet is om zaken op te zoeken op internet, waarvoor ik eerst mijn ipad gebruikte. Tijdens het koken toch even checken of je water waarmee je agar agar wil oplossen eerst moet verwarmen of niet, dat soort dingen.

Foto’s bewerken en artikelen schrijven

Wanneer het koken en bakken er op zit, is het tijd om de recepten uit te schrijven en te voorzien van tips. Waar je een bepaald ingrediënt kunt krijgen bijvoorbeeld, of wanneer je product x niet in huis hebt, welke vervanger je kunt gebruiken. Er komt nog best veel kijken bij het schrijven van een goed blogartikel! Nadat het artikel online staat op het blog, plaats ik het ook door op social media zoals Instagram en Facebook.

Samenwerkingen

Regelmatig werk ik samen met bedrijven en merken. Meestal gaat het om een product dat een bedrijf of merk onder de aandacht wil brengen via bloggers en influencers. Ik vind de samenwerkingen waarbij ik zelf de vrijheid krijg om het artikel in te vullen zoals ik dat wil, het leukst. Het is prettig als een bedrijf je dat vertrouwen geeft. Deze samenwerkingen vind je terug op wateetjedanwel.nl naast de recepten. Of soms is het een samenwerking met een fabrikant, waarvoor ik een recept maak.

Buiten de deur

Tot voor kort had ik een laptop die niet alleen heel erg oud en traag was, maar ook nog eens heel zwaar was. Absoluut geen geschikte om mee naar een werkspot buiten de deur te nemen om op locatie te werken. Nu ik de lichtgewicht Lenovo Yoga 520 heb, is buiten de deur werken veel prettiger! Laptop in hoes en hup de deur uit.

Ik heb nog een hele lijst geschikte koffie- en lunchtentjes op mijn lijstje staan, maar voor nu ben ik erg tevreden over de Stationshuiskamer op Rotterdam Centraal.

Een prima plek om ‘s ochtends vroeg aan te schuiven met een kop koffie, het is vanaf 8 uur al geopend en de tram brengt me zowat van deur tot deur.

Voordelen van buiten de deur werken

Hoewel ik graag thuis werk, kunnen privé en zaken soms door elkaar lopen. Ik ben zo iemand die het beste en lekkerste werkt in een opgeruimde omgeving. Is de keuken een chaos of loopt de wasmand over, ben ik vaak geneigd om eerst even een wasje te draaien of te gaan stofzuigen. Wanneer ik het superdruk heb, merk ik dat ik op zo’n plek buiten de deur veel meer gedaan krijg in korte tijd. Dan kan ik me echt afzonderen en focussen op wat er gedaan moet worden.

En er gaat geen deurbel of andere afleiders die me uit mijn concentratie halen. Wat ik ook fijn vind, om er even helemaal uit te zijn en geïnspireerd te raken van de dingen die ik onderweg tegenkom en zie ik de stad. Een zin die ik opvang in de tram, een pakkende slogan op een reclamebord, het komen en gaan van de reizende mensen op het station, het kan van alles zijn. Een uurtje of twee is al genoeg! Wat mij betreft zorgt één of twee dagdelen in de week buiten de deur werken voor een mooie balans!

Nooit klaar

Medebloggers zullen het beamen: eigenlijk ben je nooit helemaal klaar, er is altijd nog wel iets te doen! Het perfectioneren van je Pinterest account, het kritisch kijken naar oudere artikelen (herschrijven of weggooien), het up to date blijven van de laatste hypes en trends: als je zou willen zou je klokje rond kunnen werken. Maar ik probeer tegenwoordig om niet meer ‘s avonds achter de computer te kruipen. En dat lukt me prima.

Ik hoop dat je dit kijkje leuk vond om te zien!

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Coolblue.

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer