Blog essentials – wat ik nodig heb als foodblogger

Als zelfstandig ondernemer werk ik vanuit huis. Daarbij heb ik een aantal zaken die ik nodig heb om goed en prettig te kunnen werken. Welke dat zijn, laat ik je in dit artikel zien! 

Goede werkplek

Ik heb het een poosje geprobeerd: een bureau in een kamer boven, dat ik had omgebouwd tot kantoor. Het voelde niet fijn. Praktisch gezien lastig, ik kan daar de deurbel niet horen en het internet is daar niet zo goed als beneden. En ik vind het beneden in de woonkamer gewoon veel fijner: hoewel privé en zaken dan soms door elkaar lopen kan ik er prima mee leven. Al jaren staat mijn bureau nu in de woonkamer en daar werk ik dus dagelijks aan. Het is een groot bureau met veel ruimte. Bovendien maak ik de meeste foto’s voor wateetjedanwel.nl op de rechterkant van het bureau, omdat dat direct naast het raam is.

Computer

Ik gebruik een desktop met twee beeldschermen. Dit is zo ontstaan, toen ik járen geleden me ging verdiepen in websites maken. Sindsdien wil ik niet anders meer. Het is zo fijn om in het ene scherm een fotobewerkingsprogramma open te hebben bijvoorbeeld terwijl ik op het andere een tutorial kan bekijken over datgene dat ik aan het doen ben.

Laptop

Ik heb voor het werken buiten de deur een fijne laptop. Deze is ideaal om mee nemen wanneer ik een paar uurtjes ergens wil werken. Ook gebruik ik deze om series en films te kijken én staat hij op het aanrecht tijdens het koken, bakken en uitwerken van recepten. Ideaal om snelle notities te maken tussen alle bereidingen door!

Back-ups

Zo belangrijk: het was een wijze en harde les onlangs. Ik had de foto’s op mijn telefoon al een paar maanden niet geback-upt. Komt morgen, dacht ik dan. Met als gevolg dat ik na een update al mijn foto’s van de maanden november, december en januari kwijt ben. Sindsdien let ik er strenger op: maak kopieën van alles! Niet alleen van foto’s, maar ook van documenten en andere bestanden op mijn computer naar de cloud en/of een externe harde schijf. Tips over aanraders van aanbieders van online opslag zijn trouwens wel erg welkom, want ik heb nog lang niet alles overgezet van pc naar de cloud.

Internetverbinding

Zoals ik al schreef is de internetverbinding boven in huis zwakker dan beneden. Logisch, want daar staat de modem. Internet is heel belangrijk, zonder kan ik niet werken. Gelukkig komen storingen zelden voor en is de verbinding beneden van een prima snelheid en sterkte.

Telefoon

Mijn telefoon is onmisbaar voor mijn werk. Naast de social media die ik bij hou en regelmatig check, hou ik er ook al mijn afspraken op bij. Ook gebruik ik zelden een fotocamera: ik vind die van mijn huidige telefoon prima.

Ik denk er wel over om uit te kijken naar een andere telefoon, juist omdat ik zoveel tijd op social media doorbreng. De Huawei P20 Lite bijvoorbeeld. Waarom die? Naast het grote scherm heeft de Huawei P20 Lite een 16 megapixel voorcamera en een dubbele 16 megapixel achtercamera. Dat maakt de P20 Lite een ideale smartphone om onderweg mee te nemen om foto’s te maken. En niet rond te sjouwen met een zware spiegelreflex. En dat grote scherm lijkt me vooral ideaal voor het bijwerken van Instagram.

Videocamera

Dat is er één die op mijn verlanglijstje staat. Eén van de vlogcamera’s onder de vlogcamera’s (op dit moment dan): de Canon Powershot G7 X Mark II. Maar Suzanne, jij vlogt toch helemaal niet? Precies. Maar dat staat dus wel in de planning. En als ik dat ga doen wil ik het goed doen. Nog éventjes doorsparen en dan… Stay tuned!

Keuken

Gelukkig beschik ik over een fijne keuken: daar schreef ik onlangs nog over. Het is als foodblogger uiteraard een must om te kunnen koken en bakken en door de jaren heen heb ik alle apparaten die ik nodig heb aangeschaft. Natuurlijk, een professionele keuken met meer pitten om op te kunnen koken zou fantastisch zijn. Of meerdere ovens zodat ik van alles tegelijk kan bakken: een droom. Maar het gaat op dit moment prima zo!

Blogprops

Oftewel alle spulletjes die ik gebruik om de gerechten en baksels die ik maak en producten die ik uitprobeer zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Inmiddels heb ik door de jaren heen een grote verzameling: een groot gedeelte is afkomstig uit de kringloop. Daar breng ik ook weer spulletjes naar terug want helaas is mijn huis niet van elastiek.

Visitekaartjes, flyers en stickers

Om wateetjedanwel.nl te promoten heb ik diverse promotiematerialen. Denk hierbij aan flyers, stickers en visitekaartjes. Harstikke handig!

Voldoende pauze momenten

Soms ben ik zo lekker bezig dat ik voor ik het door heb uren achter elkaar achter mijn bureau zit of in de keuken sta. Funest voor mijn toch al zwakke rug en sowieso niet goed voor het lichaam. Daarom probeer ik ieder half uur even van mijn plek te gaan. Wat drinken pakken, de post halen beneden of even een boodschap doen. Ik ging een tijd geleden dagelijks wandelen langs de Kralingse Plas in mijn buurt, maar dat is een beetje in het slop geraakt. Ik ben van plan dat er weer in te brengen: naast dat het lichamelijk goed voor me is wakkert het ook mijn creativiteit aan. Heel apart: zowel onder de douche als tijdens een wandeling komen er altijd allerlei ingevingen en plannen in me op. Note to self: aan de wandel dus weer tussen de middag!

 

 

Dit artikel is in samenwerking met Ben geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer