Geroosterde spitskool met miso-pinda dressing

Zoek je een manier om meer groenten te eten? Probeer dan eens deze geroosterde spitskool. De oven doet het meeste werk voor dit heerlijke bijgerecht! De spitskool is gemarineerd met olijf- en crispy chili olie wat perfect combineert met miso en pinda.

Spitskool

Spitskool is familie van de witte kool en dankt de naam aan de spitse vorm. De spitskool heeft een zachtere smaak dan witte kool en is het hele jaar verkrijgbaar. Ik ben dol op spitskool en eet het regelmatig. Je kunt er allerlei kanten mee op. Zo kun je het bijvoorbeeld roerbakken, in een ovenschotel verwerken of rauw in een salade eten.

Spitskool bewaar je het beste in de koelkast, dan blijft het langer houdbaar. Invriezen is mogelijk, maar dan moet je het wel eerst blancheren (kort koken) en goed afdekken voor het het in de vriezer legt.

Miso

Miso is gefermenteerde sojabonenpasta. Je kunt het in de meeste supermarkten kopen en in de Aziatische supermarkt. Mijn favoriet is onderstaande witte miso:

Miso is een heerlijke basis voor gerechten en sauzen. Ik heb het altijd in huis en maak er zoveel mee zoals:

romige spaghetti met gyoza

spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing

vegan coquilles met miso marinade

snelle mac and cheese

Afdrukken

Geroosterde spitskool met miso-pinda dressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel crispy chili olie
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml. heet water
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de olijfolie met de crispy chili olie.
  • Was de spitskool en halveer in de lengte van boven naar beneden. Draai de spitskool een kwartslag en herhaal, zodat je 4 gelijke kwarten hebt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de 4 kwarten spitskool er op.
  • Verdeel het olijfolie crispy chili olie mengsel over de spitskool met behulp van een bakkwastje.
  • Bak de spitskool in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Dek af met aluminiumfolie om verbranden van de bovenste blaadjes te voorkomen en bak nog eens 15 minuten.
  • Maak intussen de dressing door de miso, 100% pindakaas, rijstazijn, knoflook en heet water te mengen.
  • Serveer de geroosterde spitskool met de miso-pinda dressing en garneer met sesamzaadjes.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star