Frambozen amandel bars

Vegan, glutenvrij en om je vingers bij op te eten zo lekker. Vegan omdat het zonder eieren is gemaakt maar met een zogenaamd flax egg: dat is 1 tbsp gebroken lijnzaad, van bijvoorbeeld Zonnatura, gemengd met 3 tbsp heet water. Dit laat je even wellen en geeft vervolgens in baksels hetzelfde effect als wanneer je een ei zou gebruiken.

Frambozen amandel bars

Ingrediënten
1 tbsp gebroken lijnzaad
3 tbsp heet water
2 1/2 cups amandelen
1/3 cup vloeibare zoetmaker zoals maple syrup
1/3 cup kokosolie, gesmolten
1 tsp vanille extract
1/4 tsp zout
1 cup frambozen jam
1/2 cup amandelschaafsel
bakje verse frambozen, optioneel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een plat bakblik * met bakpapier. Maak het vegan ei door de gebroken lijnzaad te mengen met het hete water en dit enkele minuten te laten wellen.

Maal de amandelen fijn in een keukenmachine tot het iets dikker van structuur is dan amandelmeel. Voeg de maple syrup, kokosolie, zout en het gebroken lijnzaad mengsel toe en meng tot alles goed is gemixed.

Stort het mengsel in het bakblik en bak voor 22 minuten tot het begint te kleuren en wanneer je er met je vinger op drukt, het deeg terug veert.

Haal het bakblik uit de oven en besmeer met de frambozen jam en strooi het amandelschaafsel er over heen. Zet voor ongeveer 15 minuten terug in de oven tot de amandelen beginnen te kleuren.

Laat goed afkoelen, leg de verse frambozen er op en snij dan in repen.

* Ik vind zelf het brownie bakblik van de Hema erg fijn, deze blijft mooi, kan tegen een stootje en heeft een goede anti-aanbaklaag. Prijs: € 7,25.

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Frambozen amandel bars

Het recept komt hier vandaan.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Renate

    Dat ziet er goed uit. Vooral met diw rode frambozen erboven op.

    19 september 2014 at 12:55
  • Reply Audrey @ Gluten-Free Vegan Love

    These came out so beautiful! So happy my recipe inspired you to make these 🙂

    20 september 2014 at 04:16
  • reageer