Brownie balls

In navolging van de heerlijke Bounty balls die ik onlangs maakte en plaatste, deel ik vandaag deze Brownie balls. Minstens zo lekker én heel verantwoord!


Ingrediënten
10 dadels
75 gram walnoten
40 gram amandelen
15 gram cacaopoeder
15 gram cacaonibs
10 gram geraspte kokos
1 theelepel vanille extract

Tips
Amandelen koop ik voordelig bij de Aldi, net als cacao nibs. Die laatste kun je (bij ‘mijn’ Aldi althans) vinden in plastic bakjes op de groente afdeling. Geraspte kokos koop ik per kilo bij Amazing Oriental, veel voordeliger dan in de supermarkt. Ook vanille extract koop ik het liefst in grote fles bij deze Aziatische supermarkt: veel goedkoper!

Bereidingswijze
Week de dadels een minuut of 10 in gekookt water, zodat ze wat zachter worden. Maal de walnoten en amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng. Draai er gelijke balletjes van. Bewaar in de koelkast, ongeveer een week houdbaar.

Bewaar de Brownie balls in de koelkast

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Caroline

  Mmm wat zijn deze lekker! Had alles in huis (behalve de cacaonibs), dus heb ze gelijk gemaakt. Ze zijn nog wel wat plakkerig, misschien door het gebrek aan cacaonibs, of wellicht heb ik te veel dadels gebruikt. Gebruikte jij ook medjooldadels? Overigens is Pit&Pit ook een fijne (web)winkel voor producten in grote hoeveelheden. Ik koop daar altijd mijn kokosrasp, -chips, havermout etc. Het meeste bio!

  12 januari 2017 at 16:20
 • Reply Linda

  Ja zo lekker dit! Ik doe inderdaad ook graag wat cacaopoeder en cacao nibs in deze balletjes als ik ze maak. Misschien dit weekend weer eens doen…

  14 januari 2017 at 15:22
 • reageer