Bounty balls

Eén van mijn favoriete candybars is toch wel de ouderwetse good old Bounty. Puur of melk: beiden heerlijk. Alleen niet bepaald goed voor de lijn. Ik maakte daarom deze Bounty balls, verantwoorde én eveneens superlekker en van het ideale formaat om uit te delen of te serveren bij de koffie of thee.

Ingrediënten
200 gram geraspte kokos en extra om te bestrooien
25 gram fijngemalen amandelen *
120 ml. kokosolie, gesmolten
80 ml. kokosmelk (geen light) **
60 ml. agave siroop
15 ml. vanille extract
200 gram pure chocolade ***

* zonder vlies, anders wordt de vulling niet wit. Ik gebruikte blanke garneeramandelen die je bij de bakartikelen in de supermarkt kunt vinden.
** ik gebruikte kokosmelk uit een klein kartonnen pakje zoals deze
*** hoe hoger het percentage cacao, hoe beter het voor je is

Bereidingswijze
Meng de geraspte kokos, fijngemalen amandelen, gesmolten kokosolie, kokosmelk, agave siroop en vanille extract in een kom. Je moet hier balletjes van kunnen draaien. Is het te nat, voeg wat extra geraspte kokos toe. Is het te droog dan kun je wat extra kokosmelk toevoegen. Draai er balletjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat of bord en zet minimaal een uur in de vriezer. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Doop de balletjes in de chocolade met behulp van twee vorken en leg ze terug op het bakpapier. Bestrooi met geraspte kokos. Bewaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer