Wagamama

Wagamama serveert sinds kort verse juices en die mocht ik komen proeven. Dat laat ik me geen twee keer zeggen: ten eerste was ik al een tijd erg benieuwd naar dit nog vrij nieuwe restaurant in de stad en ten tweede ben ik dol op verse sapjes. Bring it on! Samen met mijn vriend Fabien (die trouwens een heel leuk blog heeft over Rotterdam!) ging ik op pad naar de Witte de Withstraat in in de stad, waar het Rotterdamse filiaal sinds begin augustus vorig jaar gevestigd is. Daarvoor waren er al vestigingen in onder andere Amsterdam en Antwerpen.

Suus is sippin’ juice! 😀

Vroeg
We stapten er op een doordeweekse dag in de namiddag binnen: rond half zes. De zaak was nog leeg, dat is in het weekend wel anders: onlangs wilden we hier al eerder een hapje gaan eten maar zagen er vanaf vanwege de drukte binnen. Nu hadden we onze plek voor het uitkiezen! Nadat we welkom werden geheten door een vriendelijke medewerker namen we plaats aan een tafeltje. Eerst maar eens de juices op de kaart bekijken.

Acht verse sappen
Bij Wagamama kun je kiezen uit 8 verschillende verse sappen onder de noemer ‘the Power of Juice’.

Verse juices bij Wagamama! Foto: Wagamama

Lastig kiezen: ze klinken allemaal zo goed! Uiteindelijk kiest Fabien voor de Fruit Juice die bestaat uit appel, sinaasappel en passievrucht en besluit ik om de Clean Green Juice te bestellen. Deze is gemaakt van kiwi, avocado en appel. Wat een smaaksensaties! Allebei helemaal dik in orde.

De Fruit Juice en de Clean Green Juice

Voorgerecht
De medewerker die onze tafel bedient legt eerst het concept uit van Wagamama. Er zijn aparte stations waar verschillede typen gerechten gemaakt worden. Kiezen we allebei uit een ander station, krijgen we niet tegelijkertijd onze maaltijd. De een kan dan wat langer op zich laten wachten dan de ander. We krijgen dan de zeer uitgebreide menukaart in handen en bestuderen die terwijl we genieten van de juice. In mijn achterhoofd maak ik een mental note dat wanneer ik weer eens niet weet wat ik nu weer moet vragen voor mijn verjaardag/van Sinterklaas/voor kerst, ik ineens met stip op nummer 1 een juicer heb staan nu. Damn, wat een smaken: this stuff is good!

Vega keuzes
Vegetariërs kunnen heel goed terecht bij Wagamama. Bij veel gerechten staat er een v teken achter. Zo kun je ramen met silken tofu krijgen of een curry met zoete aardappel, aubergine en pompoen. Vegans kunnen advies vragen aan de bediening wat betreft het menu.

Prijzen
De prijzen vallen mee: voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 14 euro. We besluiten eerst een voorgerecht te nemen, allebei kiezen we de Gyoza wat dumplings zijn. Mijn vriend kiest de gefrituurde versie met eend en ik de gestoomde met groenten. Onwijs lekker. Dit was een goed begin!

Gestoomde vega dumplings

Hoofdgerecht
De bestellingen worden snel geserveerd: ik weet natuurlijk niet hoe dit is als het druk is. We hebben vandaag in elk geval niet lang hoeven wachten en onze gerechten kwamen vlak na elkaar. Als hoofdgerecht kiest Fabien pork ramen: een kom met hartige hete bouillon gevuld met noodles, toppings en varkensvlees.

Ik kies de pad thai met tofu en groenten. Later realiseren we ons dat we helemaal geen keuze hebben gekregen in het type noodles dat we kregen. Dit is volgens de kaart wel mogelijk. Jammer, want dan hadden we allebei voor een ander soort noodle gekozen. Maar op dat kleine punt na hadden we niets aan te merken, het was heerlijk!

Conclusie
Al met al: een strak en stijlvol ingericht restaurant waar je voor een redelijk bedrag prima kunt eten. Veel keuze voor vega’s, vriendelijk personeel en nu dus ook heerlijke verse sappen. Zoals wij in Rotterdam zeggen: gaat dat zien, het is een aanradert! Maar verstandig is het wel om dat dan ook op een doordeweekse avond te doen, want in de weekenden kan het zoals wel vaker in de stad superdruk zijn. En bestel absoluut een vers sapje bij je maaltijd. Ik kan de Clean Green Juice van harte aanbevelen.

Wagamama Rotterdam
Witte de Withstraat 83-85
3012 BN Rotterdam
T: 010 – 2362300
website

Openingstijden
Maandag: 12.00 uur – 22. 00 uur
Dinsdag: 12.00 uur – 22. 00 uur
Woensdag: 12.00 uur – 22. 00 uur
Donderdag: 12.00 uur – 22. 00 uur
Vrijdag: 12.00 uur – 23. 00 uur
Zaterdag: 12.00 uur – 23. 00 uur
Zondag: 12.00 uur – 22. 00 uur

Gratis wifi, terras en toegankelijk voor invaliden

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Ik heb er laatst ook ontzettend lekker gegeten (voor het eerst), heb alleen de verse sappen (helaas) niet gezien. Ik ga er zeker nog eens terug komen..

    12 januari 2017 at 09:36
  • reageer