Blogging behind the scenes: achtergronden

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt ook zeker bij bloggen: een artikel met alleen tekst is niet aantrekkelijk. Hoe goed geschreven of interessant je post ook is, hij zal stukken minder gelezen worden dan een stuk met goed beeld erbij. Dat geldt helemaal voor Pinterest: don’t judge a pin by it’s cover, maar toch doen we het allemaal. In dit artikel uit de ‘blogging behind the scenes’ serie laat ik je zien welke trucjes ik zelf toepas om mijn foto’s wat spannender te maken met achtergronden. Ik vind het een uitdaging om dit zo simpel en low budget mogelijk te doen, kijk maar met me mee!

INPAKPAPIER
Een goedkope manier om het object dat je fotografeert, zoals een boek of een kop koffie een mooie achtergrond te geven is heel goedkoop maar zo simpel: een rol inpakpapier. Ik koop de mijne meestal bij Xenos: hippe of juist neutrale prints voor weinig, zo ben ik voor een rol meestal rond de € 0,89 cent kwijt. Ook bij Søstrene Grene, Flying Tiger en de Hema kun je terecht voor fijne prints voor lage prijzen.

They see me rollin’

They see me rollin’

Ik pak dit als volgt aan: ik klem een stuk inpakpapier vast met klemmetjes aan het rekje boven mijn bureau. Je kunt ook een stuk touw strak spannen aan een kastje of muur en het papier daaraan bevestigen. Wanneer ik klaar ben met de foto’s maken, rol ik het papier weer netjes op en is het klaar voor een volgend gebruik. Extra leuk: Xenos heeft momenteel ook krijtbord-inpakpapier.

inpakpapier-1

KASTPAPIER
Nog een manier voor een spannende behang look-a-like achtergrond is om kastpapier op een stuk karton te plakken. Deze zet je tegen de muur aan, je object ervoor en voilá!

DIENBLADEN
Dit mooie exemplaar kocht ik laatst bij Zeeman in drie verschillende prints. Vooral de marmerprint is nu natuurlijk helemaal hot en zorgt voor een mooie rustige achtergrond. Ik kocht er ook een placemat van stof met een soort marmerlook.

marmer-look-zeeman

Hoe zo’n foto er dan uit ziet met marmer als achtergrond kun hier zien, waarop ik mijn mini Lush haul uitgestald heb:

marmer-look-lush

Of op deze foto waarbij ik heerlijke vegan bananen kokosmakronen vastleg:

Bananen kokosmakronen – https://wateetjedanwel.nl/vegan-bananen-kokosmakronen/

Bananen kokosmakronen – recept

HOUTEN VLONDERTEGELS
Deze kocht ik voor een paar euro per stuk bij een tuincentrum. Deze zijn op zichzelf al mooi als achter- of ondergrond en zo gebruikte ik deze onder andere voor dit artikel.

vlondertegel-1

Zelf basilicum en munt stekken – https://wateetjedanwel.nl/zelf-munt-en-basilicum-stekken/

Zelf basilicum en munt stekken – artikel

Maar natuurlijk kun je de vlondertegels ook een mooi kleurtje geven! Dat deed ik met handige proefmonsters met verf die ik kocht bij een bouwmarkt en die zijn ideaal voor dit soort projectjes, want je hebt maar een klein beetje nodig. De ene tegel maakte ik eerst wit en de andere zwart, beiden met spuitverf dat ik nog had staan.

vlondertegel-3

Even laten drogen en vervolgens de gekleurde verf aanbrengen met de applicator. De gele wreef ik uit met een oude doek, zodat het niet te strak er uit zou zien, dat heeft wel wat vind ik. Goed laten drogen en klaar zijn je achter/ondergronden!

vlondertegel-4

BUITENLANDSE KRANTEN OF TIJDSCHRIFTEN
Neem op vakantie een lokaal krantje of tijdschrift mee, in de taal van het land. Of haal een gratis krant bij de Aziatische supermarkt, zoals ik deed bij Amazing Oriental. Ik kan er geen woord van lezen, maar het doet het goed als achtergrond. Zo gebruikte ik een Chinese krant als ondergrond bij het fotograferen van deze gerechten:

Tofu soba noodles – https://wateetjedanwel.nl/tofu-soba-noodles/


Tofu soba noodles – recept

Teriyaki tofu met gewokte groenten – https://wateetjedanwel.nl/teriyaki-tofu-met-gewokte-groenten/

Teriyaki tofu met gewokte groenten – recept

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Anne

  Thnx voor deze slimme tips! Hier heb ik echt iets aan!

  18 oktober 2016 at 12:52
 • Reply Esmeralda

  Wat een fijne tips, dankjewel!

  18 maart 2017 at 22:32
 • Reply Hilde

  Wat een leuke tips!

  22 maart 2017 at 20:50
 • Reply Laura

  Leuke tips!

  2 juni 2017 at 13:56
 • reageer