Vegan cobb salad

Een cobb salad is een Amerikaans gerecht. Het is een salade die bestaat uit gemengde slasoorten, tomaat, bacon, kip, hardgekookte eieren, avocado, bieslook, kaas en een rode wijn vinaigrette. Vaak worden er ook zwarte olijven aan toegevoegd. Deze versie is vegan en om je vingers bij af te likken.

Vegan cobb salad

Dit is een typisch gerecht waarbij je allerlei restjes groenten kunt gebruiken die op moeten. Ik had nog wat alfalfa, een bijna overrijpe avocado en zoete aardappelblokjes van Aviko in de vriezer.

Ingrediënten
snijbiet
zoete aardappelblokjes, diepvries van Aviko
avocado
alfalfa
walnoten
radijs
geroosterde kikkererwten, recept staat hier
ui
cherrytomaatjes
citroensap
1 1/2 tbsp tahin*
1 tbsp maple syrup
2 tsp appelazijn
2 tsp citroensap
peper
knoflook, fijngeperst
olijfolie

* Tahin is een sesampasta, verkrijgbaar bij Turkse winkels en in veel grote supermarkten zoals AH

Bereidingswijze
Bereid de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de geroosterde kikkererwten klaar volgens dit recept. Meng de dressing door de tahin, maple syrup, appelazijn, citroensap te mengen en breng op smaak met peper en zout. Snij de ui fijn en snij de cherrytomaatjes in kwarten. Meng de ui, cherrytomaatjes en wat citroensap, een scheutje olijfolie, wat knoflook en peper en zout. Laat dit een minuut of vijf intrekken. Meng de snijbiet met een scheutje citroensap en peper en zout. Leg de snijbiet dan in een diep bord of schaal. Beleg vervolgens met de rest van de groenten. Giet er als laatste de dressing overheen en serveer.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer