Dit experimentje pakte zo goed uit! Croissantdeeg + tomatensaus + vegan pepperoni + Italiaanse kruiden + gesmolten kaas = waanzinnig lekkere broodjes. Heel eenvoudig te maken en zo klaar.
Producten
Ik hoor steeds vaker terug van mensen dat ze het prettig vinden wanneer ik producten laat zien die ik heb gebruikt voor een recept, dus daar probeer ik zo veel mogelijk rekening mee te houden. Voor deze pizzabroodjes heb ik gebruikt:
- AH croissantdeeg original (kijk hier voor andere soorten vegan croissantdeeg)
- Gezeefde tomaten
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Plakjes vegan kaas
- Quorn plakjes vegan pepperoni (bij AH te koop)
- Geraspte vegan kaas
Traditioneel opgerold als croissant of langwerpig
Je kunt het croissantdeeg lostrekken in driehoeken en traditioneel oprollen, maar ook het deeg verdelen in 3 lappen die ieder bestaan uit 2 driehoeken aan elkaar en vervolgens omvouwen tot een broodje. Zie de 2 rechthoekige broodjes op de foto. Smaakt hetzelfde, maar ziet er net wat anders uit en je kunt in de rechthoekige net wat meer vulling kwijt.
Vegan pepperoni pizza broodjes
- Genoeg voor: 6 stuks 1x
Ingrediënten
- vegan croissantdeeg voor 6 croissants
- 6 eetlepels gezeefde tomaten
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden en extra om te bestrooien
- 2 plakjes vegan kaas
- 12 Quorn plakjes vegan pepperoni
- olijfolie, om te bestrijken
- 3 eetlepels vegan geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in driehoeken en maak een inkeping van 4 cm.
- Meng de gezeefde tomaten met een theelepel Italiaanse kruiden.
- Bestrijk de driehoeken met gezeefde tomaten.
- Scheur de plakjes vegan kaas in kleine stukjes en verdeel met de plakjes vegan pepperoni over het deeg.
- Pak de twee punten van de inkeping vast en rol het deeg tot croissants.
- Bestrijk met een klein beetje olijfolie en bestrooi met Italiaanse kruiden en verdeel de geraspte vegan kaas erover.
- Bak de broodjes voor 10 – 12 minuten in de oven.
geen reacties