Vijf keer vijf #2

Vijf keer vijf! In deze rubriek laat ik je van 5 onderwerpen 5 dingen zien. Met deze keer onder andere 5 vegan vondsten in de supermarkt en 5 geniale tips en lifehacks. High five!

5 x dingen die ik deed in de 90’s als tiener
Ik ben geboren in 1978, groeide dus op tijdens de epic 80’s en onderging lijdzaam mijn tienerjaren begin 90’s. Man, wat kon ik het mezelf moeilijk maken. Vijf dingen die ik tijdens die ik deed tijdens mijn middelbare schoolperiode.

 1. De Hitkrant lezen – doorbladeren naar de songteksten: we hebben het over de tijd waar Google nog bedacht moest worden. Om te zien wat the New Kids on the Block nou werkelijk zongen of het onverstaanbare gedeelte uit de raps van Snap! waren daar de songteksten in print. Je knipte ze uit en plakte ze in je schoolagenda. Maniac brainiac winnin’ the game I’m the lyrical Jessie James!
 2. In vriendinnenschriften schrijven – helaas zijn we elkaar na de middelbare school uit het oog verloren, maar ik had er een heel goede vriendin met wie ik schriften vol schreef. Dan nam ik ‘m naar huis, dan weer zij: om en om schreven we van alles over op wie we nu weer verliefd waren, wat we aan gingen doen naar het schoolfeest en wat een hekel we hadden aan een bepaalde leraar. Those were the days, ver voor het gemak van Whatsapp en Facebook messenger: gewoon met een pen en uitgeknipte plaatjes van hunks (Take That en het halve Feyenoord team).
 3. Alles behalve mijn huiswerk maken – want echt, hoe ik ooit mijn diploma heb gehaald? Nou ja, dat weet ik eigenlijk wel: door het superhoge cijfer voor Engels dat de rest omhoog trok: die rest bestond uit treurige vieren, vijven en een sporadische lucky zes. Huiswerk was wat ik niet deed: liedjes opnemen van de radio wel evenals schriften en dagboeken volschrijven: dromerige verhalen en fanfiction en alle drama’s die ik meemaakte in mijn tienerleven. Nog altijd heb ik spijt als haar op mijn hoofd dat ik die in een opstandige bui in de open haard verbrandde toen ik het huis uit ging. Zo zonde: dat kan ik nooit meer terughalen.
 4. VHS banden opnemen – nu heb je het gemak van Uitzending Gemist, Videoland, Netflix, YouTube: je hoeft nergens meer echt voor thuis te blijven. Alles is terug en in sommige gevallen zelfs vooruit te zien. Ik moest het doen met VHS banden, waarop je dan je favoriete programma’s opnam zoals Beverly Hills 90210.
 5. Mijn kuif perfectioneren – want die moest hoog in de 90’s: way hoog. ‘s Ochtends toupeerde ik een pluk haar, kneed het in vorm met gel en spoot er vervolgens een halve bus haarlak in waarna mijn kuif zo hard was, dat je er tegenaan kon pieken als je wilde: hij bounce’te gewoon weer terug.

5 x geniale tips en lifehacks – en vaak zo simpel, dat je je afvraagt hoe je er zelf niet bent op gekomen!

5 x verrassende vegan producten die ik onlangs heb ontdekt
Eén van de dingen die ik leuk vind als ‘newly vegan’, want dat ben ik: sinds 1 april dit jaar (geen grap) is het ontdekken van nieuwe producten. Vooral producten met het magische Vegan logo hebben een betoverende werking op me, dat zal naar gelang de tijd verstrijkt wel wat minder worden, maar nu is het een symbool waar ik verpakkingen op scan met met mijn ogen en nog net niet fluister must-have-this-vegan-specialness. Anyway, hier zijn 5 etenswaren die ik de afgelopen tijd heb geprobeerd die vegan zijn.

 1. plantaardige vissticks – lees de review hier
 2. Iglo spinazie met Alpro – ik vond deze bijzonder lekker. Net spinazie á la creme!
 3. Wilmersburger pizza kaas – tot nu toe ben ik nog geen vegan kaas tegengekomen die net zo satisfying is als ‘echte’. Geen enkele is zo romig, smelt zoals the real thing of is gewoon tja, kazig. Deze geraspte kaas van Wilmersburger vind ik nog het meeste te doen, zeker op een gerecht als dit: taco’s.
 4. Hetzelfde geldt voor witte chocolade – De vegan versies die ik tot nu toe proefde smaakten eigenlijk naar…nou ja, naar niks. Of eigenlijk beter gezegd naar cacaoboter, waar het meestal van gemaakt is. Vettig. Niet romig. Tot ik deze probeerde. Wow, serieus: ga dit proeven. Deze reep is van het merk Veganz en is verkrijgbaar in sommige grotere filialen van Albert Heijn. Een romige volle smaak met stukjes kokos. Je kunt deze én de crispy strawberry variant samen met een ijsvorm winnen, heb je al meegedaan? Kan tot en met aanstaande zondagavond! <3
 5. Jumbo plantaardige kruidenboter – Of kruidencreme, zoals het officieel heet. Wat een heerlijkheid! Deze bakjes kun je vinden bij de kaas op de versafdeling. Superlekker op een stukje stokbrood of toastje.

5 x wil ik lezen of zien

 1. Deal met de dood – documentaire waarin Clinton Young centraal staat: hij is veroordeeld voor een dubbele moord in 2001 en wacht in de dodencel in Texas op zijn executie. Alleen bestaat er de vraag: heeft hij deze moorden wel gepleegd? De documentaire gemaakt door Jessica Villerius is hier te bekijken.
 2. Minimalism: A Documentary – Ik ben heel benieuwd naar deze documentaire die momenteel op Netflix is te zien. Het gaat over minimalise: meer is minder. Mensen die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt komen aan het woord. Lees er hier  meer over.
 3. Suspects – deze crime serie loopt al een tijdje, maar ik heb er nog niets van gezien, maar ik ben dat wel van plan. Alleen al vanwege dit interview in RTL Late Night! De eerste aflevering ging in premiere bij RTL4 en de rest van de afleveringen werden uitgezonden door Videoland.
 4. Het nieuwste boek van Esther Verhoef – Mijn lievelingsauteur brengtvolgende maand eindelijk weer een nieuw boek uit genaamd Nazomer. Ik kan niet wachten!
 5. Lieveling van Kim van KootenDit boek heeft zoveel lof gekregen, dat moet wel goed zijn. Heel benieuwd naar.

5 x mooie en herkenbare quotes

De laatste foto is een foto van de armband die ik onlangs mocht uitkiezen bij Brandfield: toen ik deze zag met mijn favoriete quote ‘If you can dream it, you can do it!’ wist ik meteen: deze wil ik!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Nicolet

  Geweldig die tip van die wcrol! En Lieveling moet je zeker lezen, maar wel als je in een goed vel zit want het is mooi maar tegelijkertijd ook verschrikkelijk! Groetjes!

  8 juni 2017 at 18:22
 • reageer