VeganChallenge dag 2

Gisteren was het zondag en tevens de tweede dag van de VeganChallenge! Ik vertel je in dit artikel wat ik zoal gegeten en gedronken heb en of ik het allemaal nog een beetje vol hou. Ik heb sinds zaterdagochtend geen sojamelk meer gedronken en heb geen last meer van mijn maag gehad. Voor mij is het nu wel duidelijk dat mijn lichaam dus niet tegen sojamelk kan. ‘s Middags ging ik dan ook even wat verschillende soorten plantaardige melk inslaan: bij Albert Heijn en bij Ekoplaza.

Van Ekoplaza is sinds kort een filiaal van geopend vlak bij mijn huis, zo fijn! Helaas niet echt een grote, ze hebben lang niet alles wat de grotere Ekoplaza in de stad heeft maar het is wel fijn om deze nu ook om de hoek te hebben. Bij Albert Heijn kocht ik amandelmelk van Biotoday en de rest van de pakken melk op foto’s heb ik bij Ekoplaza gekocht. Het is bijna ‘de tijd van de maand’ en ik had ineens enorme trek in chocolade en snoep. Ik gaf er aan over, maar wel vegan natuurlijk! Enne, ik heb onderstaande niet allemaal achter elkaar opgegeten hoor. 😉

Mijn ontbijt bestond uit crackers met jam en mijn lunch was een restje van het avondeten van de avond er voor: wortelwraps met ijsbergsla, rauwkost, falafel en een mixje van vegan mayonaise en ketchup. Erg lekker!

Ik vind deze groentenwraps sowieso erg lekker, nu heb ik voor het eerst deze wortelvariant geprobeerd. Toch vond ik de bietenwraps nóg lekkerder, die maakte ik onlangs met bacon tempeh. So, so good.

Ik probeerde als eerste twee soorten amandelmelk, die ik in de melkopschuimer deed. Het schuimde totaal niet en werd alleen maar verwarmd. Op zich geen ramp, al mis ik wel de luchtige opgeklopte melk hoor. Maar toen ik mijn koffie even neer zette en een minuutje later naar het glas keek zag ik dat de melk zich een soort van had afgezet van de koffie. Er dwarrelden allemaal zichtbare ‘vlokken’ die onderin het glas zweefden. Gatver. Amandelmelk is dus geen succes, ook qua smaak vind ik het niet lekker.

Een beter resultaat en vooral lekkerder vind ik havermelk: ik probeerde als eerste die van Alpro, die niet op de foto staat trouwens. Goed schudden, in de melkopschuimer en ook hier geen lekkere opgeklopte warme melk als resultaat: het liep zo vloeibaar mijn mok in. Toch vind ik deze veel lekkerder van smaak, dus hou ik het voorlopig even bij deze als favoriet.

Op Instagram kreeg ik gelukkig veel tips: Oatly barista, die moet ik hebben!

Vegan goodies proberen! Even wat ingeslagen want een slimme meid is op lekkere trek voorbereid. Dat, en het werd gisteren weer bevestigd dat ik helaas dus echt niet tegen sojamelk kan: onwijze buikkrampen. Dus het testen naar de perfecte plantaardige melk voor de melkopschuimer gaat beginnen. Ik heb trouwens gekozen voor alleen soorten met een hoog vetgehalte. Ik heb me namelijk laten vertellen door een medewerker van Nespresso dat dat het beste werkt met melkopschuimers. Verslag én review van deze producten volgt op wateetjedanwel.nl! Alles op de foto gekocht bij @ekoplaza behalve de amandelmelk van @biotodaynl die kocht ik bij @albertheijn #wateetjedanwel #vegan #veganchallenge #wheaty #spacebar #vego #terrasana #candytree

Een bericht gedeeld door Wat eet je dan wel ? (@wateetjedanwel) op

Albert Heijn gaat het ook verkopen las ik, maar daar heb ik op dit moment weinig aan: naar Jumbo moet ik ervoor. Tijdens de Vegan Challenge. Dat zal vast een leeg schap worden dat ik later vandaag aan zal treffen, maar ik gok het er maar op. De Jumbo waar ik dan kom zit in het centrum heel dichtbij de Groene Passage, dus dan kan ik daarna even checken hoe het met het plantaardige melk-voor-in-de-koffie aanbod daar zit. Komt goed!

Bij de koffie probeerde ik het lekkers uit dat ik bij Ekoplaza heb gekocht. De dropstenen zijn ongelofelijk lekker: ik herinner me dat ik die vroeger als kind ook wel eens at.

‘s Middags at ik het wheaty spacebar worstje tussendoor, deze had ik al eens vaker op. Hartig, stevig en gewoon lekker voor tussendoor. Jammer dat ze zo prijzig zijn!

‘s Avonds maakte ik als avondeten zoete aardappelpatat en een bamischijf in de Fry Delight die ik onlangs van Coolblue heb gekregen om te proberen. Wat een geweldig apparaat is dat trouwens: review volgt snel. Het is voor het eerst dat ik er deze patatjes en bamischijf in klaar maakte, normaal doe ik dat in de oven. Het resultaat is boven verwachting: heerlijk! Ik at er doperwtjes bij. De bamischijf is trouwens van Mora en vegan! Deze vind ik echt zo waanzinnig lekker.

Later op de avond merkte ik dat ik nu wel trek begon te krijgen in een bakkie met een vertrouwde dikke laag melkschuim. Ik maakte in plaats daarvan een grote mok thee en maakte de Vego minireep soldaat: wat is dat toch een lekkere reep. Ik had ook deze al eens eerder op, het smaakt gewoon precies als echte melkchocolade met hazelnoten. Die sensatie hoef je als vegan dus sowieso niet te missen! Ik liet Fabien (die niet mee doet aan de VeganChallenge) een stukje proeven en beaamde het: wanneer ik niet erbij had gezegd dat het vegan was, had hij dat ook niet opgemerkt. Aanrader dus!

Meer lezen over de VeganChallenge of wil je zelf ook meedoen? Bezoek daarvoor deze website. Voor een overzicht van alle artikelen die te maken hebben op deze website met de VeganChallenge klik je hier of op onderstaande afbeelding!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Fay

    Wow…wat een goede tips. Nu weet ik ook waar ik cappuccino mee kan maken. 🙂 Die wheaty spacebar is trouwens ook te koop bij Vmarkt (www.vmarkt.nl) en smaakt echt naar vlees. Ben ook erg benieuwd naar de Dropstenen 🙂

    5 augustus 2017 at 20:05
  • reageer