VeganChallenge dag 3

Dag 3 van de VeganChallenge verliep goed. Ik deed een plantaardige ontdekking waar ik ontzettend blij mee ben, deed wat inkopen bij de biologische supermarkt en trakteerde mezelf op een heerlijke takeaway maaltijd.

Overdags werk ik thuis en ontbijt ik met crackers met jam. Tussen de middag eet ik brood met pindakaas en tussendoor koffie. Ik probeer de havermelk van Lima. De smaak is goed alleen schuimt het echt totaal niet in de melkopschuimer. Ik kan bijna niet wachten om richting de stad te gaan en de melksoort te kopen die inmiddels steeds meer mensen me via social media aanbevelen: de barista versie van Oatly havermelk. Ik hou er rekening mee dat ik een leeg schap aan tref: het is immers VeganChallenge. Voor ik bij de Jumbo aan kom, loop ik langs de Markthal. Wat jammer: het reuzenrad is een week eerder vertrokken. Ik zie nog net hoe de laatste stukken van het rad afgevoerd worden, op naar de volgende bestemming. Wat mij betreft mocht deze trekpleister wel een permanente plek krijgen in de stad!

In de Jumbo snel ik me meteen naar het plantaardige melk schap: yes! Ik tref een vol schap aan. Ik sla meteen 4 pakken in, nu maar hopen dat het ook echt zo geweldig is. Na de Jumbo loop ik door naar de Groene Passage. Mocht je dit niet kennen en je bent toevallig een keer in Rotterdam: ga er beslist heen. De Groene Passage zit in het centrum en is een groot complex met onder andere een biologische supermarkt, een wereldwinkel, een bio slager en meer. Zo kun je er ook workshops en cursussen volgen, zelf heb ik er eens een workshop creatief schrijven gevolgd. Echt heel erg leuk!

Ik ga even binnen bij Gimsel, de biologische supermarkt. Daar koop ik wat vegan vleesvervangers en gevulde pasta met vegan kaas. Heel benieuwd naar! En een Bonbarr, die ik ook buiten de VeganChallenge graag eet. Dat zijn vegan candybars met in dit geval met pure chocolade omhulde nougat. ‘Cause I turn into a right diva when I’m hungry!

Wat ook in dit centrum is gevestigd is Spirit: dit is een restaurant waar je betaalt voor wat je opschept. Je kunt een keuze maken uit vele verse gerechten van het buffet die allemaal in ieder geval vegetarisch en in veel gevallen vegan zijn. Je kunt dit opscheppen in een meeneembak of in het restaurant opeten van je bord. Ik vind dit concept geweldig: het is prijzig, maar het ontzettend waard. Heel af en toe trakteer ik mezelf er op en vandaag is zo’n dag. Ik vind een succesvolle derde dag van de VeganChallenge een prima reden om take-away voor mezelf te halen. Vanavond eet ik alleen, dus reden te meer om mezelf te verwennen!

Meer lezen over de VeganChallenge of wil je zelf ook meedoen? Bezoek daarvoor deze website. Voor een overzicht van alle artikelen die te maken hebben op deze website met de VeganChallenge klik je hier of op onderstaande afbeelding!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Claire

    Zo leuk deze terugblikken! Wat een mazzel dat je zo’n supermarkt in de buurt hebt. Het eten bij Spirit lijkt me ook echt héérlijk! 🙂

    4 april 2017 at 11:49
  • reageer