Eetkamer make-over: update

Onlangs zijn we begonnen met een aantal aanpassingen in de woon- en eetkamer in huis. Fabien is vorig jaar bij mij ingetrokken en beetje bij beetje richten we het huis in naar onze gezamenlijke smaak. We zijn begonnen met de muur beneden die van de ene kant van de woning naar de andere kant loopt: over zowel de eetkamer als woonkamer. In dit artikel laat ik je zien hoe een kleine verandering al een groot effect kan geven!

Een jaar of zeven geleden koos ik een behang uit met barok-achtige print. Hartstikke leuk, maar ik wil nu na al die jaren ook wel iets anders. Gelukkig hebben Fabien en ik grotendeels dezelfde smaak en waren we het er al snel over eens dat wit het mooist zou zijn. Inmiddels is het behang nu wit, waar je de structuur van het behang nog doorheen ziet. Dit geeft een heel tof effect, ook op de muur in de woonkamer!

Alleen was er één nadeel aan die witte muur in de eetkamer: de witte wandkast die er tegen aan staat viel nu wel erg weg zo. Wat een mooi toeval dat ik net op het moment dat we overwogen om uit te kijken naar een andere kast ik een berichtje kreeg van een bedrijf dat stickers op maat maakt, onder andere voor op IKEA meubels. Alsof het zo moest zijn, jazeker: daar had ik wel interesse in! We bekeken het aanbod op de website en waren er al meteen uit na het zien van de homepage: de sticker met grote groene bladeren zou prachtig staan bij de nieuwe look van de eetkamer.

De sticker zoals die op de website van Tenstickers staat

Na het bespreken van de wensen werd dit naar de ontwerpafdeling gestuurd. Daarna ontving ik een voorbeeld van hoe de sticker er uit zou komen zien en daar ging ik mee akkoord. De sticker werd een paar dagen later netjes bezorgd in een stevige kartonnen koker met instructies er bij en het bevestigen van de sticker ging eenvoudig: zoals overlegd met Tenstickers werd de sticker in 1 stuk geleverd. De bedoeling was dat de sticker in 1 keer op de kast bevestigd werd en daarna in 4 stukken werd verdeeld door langs de kastdeuren te snijden met een stanleymes.

Easy does it! We zijn erg blij met het resultaat: de kast is nu een echte blikvanger en valt niet langer weg tegen de witte muur. Inmiddels staat de nieuwe eettafel ook in de eetkamer en hebben we afgelopen weekend twee tweedehands schoolstoeltjes gekocht via Marktplaats: precies het soort dat we zochten.

Het houten klepbankje dat je op de foto ziet zal vervangen worden door twee andere stoeltjes of krukjes en er komt een nieuwe lamp boven de eettafel.

Maar voor nu zijn we al een heel eind met de kamer. Bijzonder hoeveel effect zo’n kleine aanpassing aan een meubel al kan geven. Wil je meer weten over de stickers die je op maat kunt laten maken voor je meubels maar ook als raamdecoratie of op een muur bijvoorbeeld? Of misschien een sticker geheel naar eigen ontwerp? Neem dan eens een kijkje op de website van Tenstickers.

Dit artikel is in samenwerking met Tenstickers geschreven.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer