Vegan mini kaassouffleetjes

Deze mini kaas souffleetjes zijn heel eenvoudig om te maken en zó lekker! Dit mag niet ontbreken bij een vegan bittergarnituur. Heerlijk met wat mosterd. Met een plakje vegan ham van bijvoorbeeld Quorn kun je er ook eenvoudig ham-kaas souffleetjes mee maken.

Afdrukken

Vegan mini souffleetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

  • diepvries bladerdeeg, zie notities
  • vegan plakjes kaas, zie notities
  • maïzena
  • paneermeel
  • olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  • Snij de plakjes bladerdeeg en de plakjes kaas doormidden.
  • Leg op iedere helft bladerdeeg een dubbelgevouwen half plakje  maar laat de randen vrij.
  • Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
  • Strooi een laagje paneermeel in een diep bord en maak van de maïzena met wat water een papje.
  • Bestrijk met een bak kwastje de kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
  • Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities

  • Het original bladerdeeg van Koopmans is veganistisch evenals het bladerdeeg van diverse supermarkt huismerken.
  • ik gebruikte de plakjes Violife kaas die je onder andere bij Jumbo en Albert Heijn kunt kopen.

Nog meer vegan bittergarnituur? Kijk hier!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star