Afdrukken
Vegan mini souffleetjes
Print recept
Auteur:
Suzanne
Ingrediënten
diepvries bladerdeeg, zie notities
vegan plakjes kaas, zie notities
maïzena
paneermeel
olie om te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
Snij de plakjes bladerdeeg en de plakjes kaas doormidden.
Leg op iedere helft bladerdeeg een dubbelgevouwen half plakje maar laat de randen vrij.
Vouw het plakje dicht en druk met een vork de randen aan en herhaal dit met het gewenste aantal plakjes bladerdeeg.
Strooi een laagje paneermeel in een diep bord en maak van de maïzena met wat water een papje.
Bestrijk met een bak kwastje de kaassoufflés met het papje en haal ze vervolgens aan beide kanten door de paneermeel.
Frituur voor een minuut of 2 tot de kaassoufflés beginnen te kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities
Het original bladerdeeg van Koopmans is veganistisch evenals het bladerdeeg van diverse supermarkt huismerken.
ik gebruikte de plakjes Violife kaas die je onder andere bij Jumbo en Albert Heijn kunt kopen.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/vegan-mini-kaassouffleetjes/