Vegan in de Turkse supermarkt #4

Als je mij wat langer volgt weet je dat ik dol ben op het uitproberen van nieuwe producten. Je kunt mij dan ook vaak vinden in toko’s en Aziatische supermarkten, daar probeer ik naast mijn vaste boodschappen wat nieuwe dingen te vinden om te kopen. Ook kom ik graag in de Turkse supermarkt. Ik laat je in deze serie vegan in de Turkse supermarkt zien wat ik daar allemaal koop! Kijk ook eens naar de series vegan in de supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt.

Het is alweer een hele tijd geleden dat er een nieuw deel van deze serie verscheen. De hoogste tijd dus! Deze keer bezocht ik Gazi supermarkt aan de Jacob Catsstraat in Rotterdam, een zijstraat van de gezellige winkelstraat Zwart Janstraat. Extra tip: dit is een paar minuten lopen naar de Rotterdamse Oogstmarkt die er iedere zaterdag is. Daar vind je onwijs veel lekkere vegan producten!

Dit is wat ik de afgelopen kocht in deze winkel:

Sebahat Turks fruit met karamelsmaak en pistachenoten

Van dit merk zijn een heleboel zoetigheden vegan, zo lekker allemaal. Deze keer nam ik een doos van deze Turks fruit omhuld met pistache mee. Ontzettend lekker, de binnenkant doet denken aan stevige marshmallow. Dit lijkt me ook ideaal voor wanneer je een vegan high tea samenstelt! De prijs is € 3,29.

Tomaten

Niet per se een bijzonder product natuurlijk, maar wel een tip om je groenten en fruit eens bij de Turkse supermarkt te kopen. In veel gevallen én voordeliger én meer smaak!

Pasta’s

Deze liet ik al eens eerder zien, mocht je het gemist hebben: ik vind de pasta’s van Ankara een aanrader. Ze zijn heel betaalbaar en er in allerlei vormen. Zo nam ik deze keer 3 soorten mee en ze kosten € € 0,99 voor een zak met 500 gram.

Gekookte kastanjes

Ik koop ze ook wel eens in de Aziatische supermarkt: gekookte kastanjes. Een lekkere voedzame snack! Ze waren er in deze winkel ook in gezoete variant. Voor een zakje betaalde ik € 1,89.

Gevulde wijnbladeren

Deze zijn er in verschillende soorten van verschillende merken. Ik koos deze van Suntat en de wijnbladeren zijn gevuld met rijst, ui en kruiden.

Ze zijn vrij neutraal van smaak en ik vind ze lekker voor tussendoor als snack. Ook lekker om te dippen in hummus! Ik betaalde voor een blikje € 2,49.

Bekijk alle delen uit deze serie vegan in de Turkse supermarkt hieronder.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer