Sandwich met vegan roomkaas, biet en avocado

Tijdens deze VeganChallenge kreeg ik ineens trek in roomkaas. In de biologische supermarkt vond ik in de koeling een vegan roomkaas met zwarte peperkorrels: die leek me erg lekker smaken bij rode biet en avocado. En dat heeft goed uitgepakt: de roomkaas smaakt wel anders dan de ‘normale’, maar eenmaal op de boterham in combinatie met de andere ingrediënten proefde ik eigenlijk weinig verschil. Ben je geen vegan, dan kun je natuurlijk gewone roomkaas gebruiken.

Ingrediënten
volkoren boterhammen
(vegan) roomkaas
avocado
voorgekookte rode bieten *
rucola
peper
zout

* ik neem meestal de vacuüm verpakte rode bieten die je kunt vinden op de groentenafdeling van de supermarkt

Bereidingswijze
Smeer een laagje roomkaas op een boterham. Snij de avocado en bieten in plakken en leg deze op de boterham, bestrooi naar smaak met peper en zout. Leg er wat rucola op en dek af met nog een boterham en snij doormidden.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer